Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αφήστε τον φανατισμό, ασχοληθείτε με τις ζωές των πολιτών

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, θίγοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας

Με νέα του παρέμβαση και πάλι μέσω Facebook για την πανδημία του κορονοϊού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απευθύνεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση και να αναζητήσει ουσιαστικές λύσεις για την διαχείριση της κρίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, θίγοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, κάτι που συνηθίζει άλλωστε το τελευταίο διάστημα παίρνοντας τον λόγο σε συζητήσεις κρίσιμων νομοσχεδίων στη Βουλή. Επίσης, στον σχεδιασμό βρίσκεται και νέα επίσκεψή του σε νοσοκομείο της Αττικής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να ξεχάσει, έστω για λίγο, το φανατισμό του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και να ασχοληθεί με τις ζωές και την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας». Περιγράφει την κατάσταση στο ΕΣΥ ως απελπιστική, καθώς δεκάδες συμπολίτες μας περιμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ να βρεθεί κλίνη, την ώρα που ακυρώνονται χιλιάδες χειρουργεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς με άλλες σοβαρές παθήσεις.


ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης

Γίνεται σαφές πως στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης κι αυτό διότι ακόμη και τώρα που η κατάσταση περιγράφεται ως τραγική επιμένει να μην λαμβάνει μέτρα που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εικόνα στα νοσοκομεία και να σώσουν ζωές. Από την μία, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η κυβέρνηση επιμένει να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές επιλέγοντας να τις διατηρεί σε καθεστώς «covid free» κι από την άλλη δεν αποφασίζει την συνταγογράφηση των τεστ (σήμερα έγιναν μόλις 12.000), ενώ δεν παίρνει μέτρα για την προστασία των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε σήμερα στο διαδίκτυο από το μετρό είναι αποκαλυπτική των συνθηκών που επικρατούν στα ΜΜΜ όπου χιλιάδες πολίτες συνωστίζονται χωρίς στην ουσία να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις. Την ίδια ώρα, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ίδια η κυβέρνηση παραβιάζει τα μέτρα που ορίζει και αναφέρονται στην βάπτιση στην οποία συμμετείχε ως νονός ο Άδωνις Γεωργιάδης με «ειδικές άδειες» που δεν δίνονται σε κανέναν άλλον πολίτη.

Μάλιστα, με ερώτησή τους οι Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Σπίρτζης και Χαρά Καφαντάρη ζητούν να δοθούν απαντήσεις για την τελετή βάπτισης και συγχρόνως να κατατεθούν:

 το επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας για τελετή βάπτισης, την οποία επικαλείται ο υπουργός Ανάπτυξης

την καταχωρημένη- με αριθμό πρωτοκόλλου, αίτηση βάσει της οποίας εκδόθηκε η ειδική άδεια
και σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί και άλλες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων να κατατεθούν ομοίως.

Σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης κάνει κορονογλέντι στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, ο κ. Γεωργιάδης βαφτίσια και οι συνεργάτες του κ. Αρκουμανέα γλέντι την Τσικνοπέμπτη, Μάλλον τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για όλους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του».

Βούλα Κεχαγιά

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια