Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας: “Ο ρόλος των αστυνομικών είναι καθαρά υπέρ του δικαίου και της προστασίας του πολίτη

 

Με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας, Χρήστος Τέγας καταδικάζει τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών και υπογραμμίζει ότι “ο ρόλος των αστυνομικών είναι καθαρά υπέρ του δικαίου και της προστασίας του Πολίτη.”

Αναλυτικά η δήλωση:

“Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας καταδικάζει την βία από όπου και αν προέρχεται. Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε έντονα σκηνές βίας να εξελίσσονται με πρωταγωνιστές είτε συναδέλφους είτε πολίτες.

Περνάμε δύσκολες περιόδους στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει όλοι μας να είμαστε κατανοητικοί και να υποχωρούμε. Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο σώμα της αστυνομίας ξέραμε όλοι μας πολύ καλά ότι ο ρόλος μας είναι καθαρά υπέρ του δικαίου και της προστασίας του Πολίτη.

Υπάρχουν πολλά περιστατικά τα τελευταία χρόνια που η αστυνομία βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών και αποδεικνύουν, ότι σαν κύριο μέλημα τους έχουν να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη. Ανάλογο παράδειγμα η συνεχής συμμετοχή φύλαξης των συνόρων.

Σίγουρα υπάρχουν όπως σε όλες τις κατηγορίες των επαγγελμάτων άνθρωποι οι οποίοι υπερβαίνουν του ζήλου, κάτι το οποίο το Σώμα και οι περισσότεροι δεν δεχόμαστε και δεν αναγνωρίζουμε και δεν επιβραβεύουμε.

Όλοι οι ένστολοι και ενεργοί στο Σώμα την Αστυνομίας επιδιώκουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες έχοντας άριστες σχέσεις και να μην επιστρέψουμε σε εποχές, όπου οι πολίτες μας αντιμετώπιζαν με φόβο και τρόμο.”

Σχόλια