Κουφοντίνας: Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λαμίας για τον τερματισμό της απεργίας πείνας

Για σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του Κουφοντίνα -κατόπιν επιθυμίας του, όπως διευκρινίζει, – κάνει λόγο ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, μετά την ανακοίνωση για τερματισμό της απεργίας πείνας.

Σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής του ΓΝ Λαμίας, Ανδρέας Κολοκυθάς σημειώνει ότι:

 «Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανακοίνωσε σήμερα τον τερματισμό της απεργίας πείνας μετά από 65 μέρες. Είχε προηγηθεί, χθες, αντίστοιχη έκκληση από έξι αριστερές οργανώσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια