Βασιλακόπουλος: «Να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις να εκτονώνεται ο κόσμος»

 

Με τα lock down ουσιαστικά να μην εφαρμόζεται, ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος πρότεινε ένα εναλλακτικό μοντέλο για να περιοριστούν τα κρούσματα του κορονοϊού.

Διαφορετικό μοντέλο για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού πρότεινε ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο καθηγητής πνευμολογίας, αφού στηλίτευσε τις εικόνες που παρατηρήθηκαν το Σάββατο στην Ξάνθη (“είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Προφανώς η Θράκη που δεν είχε πρόβλημα, θα δείτε ότι θα αρχίσει μέσα σε 10-15 μέρες να έχει») ανέλυσε το πλάνο του.

“Ο κόσμος δεν εφαρμόζει τόσο πολύ το lock down. Υπάρχει κόπωση, αμφισβήτηση. Υπάρχουν οι μεταλλάξεις. Aν ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις, θα άρχιζε να κινείται λίγο η οικονομία, ο κόσμος θα έβρισκε μια βαλβίδα εκτόνωσης και αντί να πηγαίνει με το 4 δήθεν βοήθεια στο σπίτι στο σπίτι του φίλου ή του συγγενή να φάει, να πιει και να γλεντήσει θα το έκανε συντεταγμένα. Το ίδιο πιστεύω πρέπει να γίνει με τις καφετέριες και τα εστιατόρια σε εξωτερικούς και μόνο χώρους. Αντί να πηγαίνει στην πλατεία”.

Υπογράμισε επίσης ότι “τα νοσοκομεία, τα οποία στην Αττική έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, είναι γεμάτα με φίλους και οικογένεις οι οποίοι στην ουσία έχουν κολλήσει ο ένας από τον άλλον πηγαίνοντας ο ένας στα σπίτια του άλλου.

Εκεί γίνεται το μεγάλος μέρος της διάδοσης άρα πρέπει να δώσουμε εναλλακτική διέξοδο στην ανθρώπινη ανάγκη για επαφή. Δεν υπάρχει σωτηρία αν μαζευόμαστε ομαδικά στις πλατείες. Πρέπει με έξυπνους τρόπους να κόψουμε την μετάδοση”.

Πηγή: news247.gr

Σχόλια