Νοσοκομεία: «Η χειρότερη εφημερία από την αρχή της πανδημίας»

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε στο Newsbomb.gr την κατάσταση στον «Ευαγγελισμό» ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος – «Την Κυριακή ήταν η χειρότερη εφημερία από την αρχή της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πνευμονολόγος – «Ασφυξία» στο Θριάσιο – Ίλιγγος από τον δείκτη θετικότητας – Παραδίδονται τα χαρτιά της επίταξης στους 206 ιδιώτες γιατρούς

«Βρισκόμαστε στην κορύφωση του 3ου κύματος της πανδημίας με αποτέλεσμα η εφημερία που είχαμε την Κυριακή ήταν η χειρότερη που έχουμε ζήσει. Η κατάσταση θα συνεχιστεί να είναι τόσο δύσκολη μέχρις ότου δούμε μείωση των εισαγωγών με ασθενείς Covid – 19», τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr.

Περιγράφοντας την κατάσταση ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σημείωσε: «Δεν έχουμε πού να βάλουμε όλους αυτούς τους ασθενείς. Είναι μια κατάσταση που σε φέρνει σε απόγνωση».

Και πρόσθεσε: «Κατορθώσαμε όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, και γίνονται προσπάθειες να απορροφηθούν και οι διασωληνωμένοι που είναι στις κλινικές του Covid, αλλά και οι ασθενείς που θα μπουν σε κοινά κρεβάτια. Είναι ένας μαραθώνιος, μια Οδύσσεια και πιστεύω ότι στο τέλος θα κατορθώσουμε να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη».

Σταματά να δέχεται ασθενείς το Θριάσιο

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής. Όπως έγινε γνωστό, από το απόγευμα της Δευτέρας το Θριάσιο Νοσοκομείο σταμάτησε να δέχεται ασθενείς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), την ώρα που οριακή είναι η κατάσταση και στα άλλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, στο ΤΕΠ του συγκεκριμένου νοσοκομείου επικρατεί πλέον το αδιαχώρητο από ασθενείς.

Μάλιστα, για αρκετά περιστατικά με Covid 19 αποφασίζεται η μετακομιδή τους στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Θριάσιο έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα που καταγράφηκε χθες κατά την εφημερία στον «Ευαγγελισμό» που θύμιζε «μάχη».

Ίλιγγος από τον δείκτη θετικότητας

Μπορεί εδώ και τρεις ημέρες να έχει ξεκινήσει η αργή και σταδιακή άρση των πολύ αυστηρών μέτρων κατά του κορονοϊού, ωστόσο η πανδημία δεν δείχνει να υποχωρεί, γιαυτό και το άνοιγμα της αγοράς πάει προς τα πίσω.

 Ίλιγγο προκαλεί ο δείκτης θετικότητας (δηλαδή ο αριθμός κρουσμάτων βάσει του αριθμό τεστ),ο οποίος εκτινάχθηκε σήμερα στο 12,1%.

Χθες, Κυριακή, ήταν στο 8,38%.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι πως την περασμένη Δευτέρα, 15/3, ο δείκτης θετικότητας ήταν 9,86%.

Προχωρά η επίταξη των γιατρών

Μετά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης και του Βασίλη Κικίλια στους ιδιώτες γιατρούς να παρέχουν τη βοήθειά τους στο ΕΣΥ, ήρθε η επίταξη. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας αναζητούσε συνολικά 200 γιατρούς, ωστόσο μόλις 61 ανταποκρίθηκαν.

Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση το πρωί της Δευτέρας:

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 206 ιδιώτες ιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχόλια