Συνάντηση Θανάση Παπαθανάση Προέδρου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανιίας με τον Αν. Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη

 


Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη πραγματοποίησε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ο κ. Παπαθανάσης έθεσε στον Αν. Υπουργό ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση των δομών υγείας του νομού Αιτωλοακαρνανίας τόσο σε επίπεδο στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε επίπεδο υποδομών. Επίσης συζητήθηκε η πορεία των εμβολιασμών κατά του Covid 19 και το άνοιγμα και άλλων εμβολιαστικών κέντρων και ο εφοδιασμός τους με εμβόλια προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία και οι μεγάλες μετακινήσεις για πολλούς συμπολίτες μας που θέλουν να εμβολιαστούν. Ο κ. Αν. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την Υγεία στο νομό και ότι το θέμα των εμβολιασμών αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και θα επιταχυνθεί η διαδικασία  εμβολιασμού των πολιτών. 

Μετά την συνάντηση ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:«Συναντήθηκα με τον κ. Αν. Υπουργό προκειμένου να εκθέσω τα προβλήματα των δομών Υγείας του νομού μας και να τον ενημερώσω για την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας μιας και ο νομός μας βρίσκεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου. Την περίοδο της πανδημίας έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του συστήματος Υγείας. Έχει προσληφθεί μεγαλος αριθμός ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Η προσπάθεια όμως αυτή πρέπει να συνεχιστεί , να βελτιωθούν οι υποδομές και να ενισχυθεί περαιτέρω το σύστημα με προσωπικό και μέσα. Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της χώρας με πολλά απομακρυσμένα χωριά και πρέπει η Υγεία να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Πρέπει οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες στον τόπο μας να αισθάνονται ασφάλεια και να έχουν υψηλού επιπέδου φροντίδα Υγείας. Τέλος συμφωνήσαμε για την ενίσχυση της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του Covid 19 προκειμένου οι συμπολίτες μας να μην ταλαιπωρούνται με μεγάλες μετακινήσεις και να προχωρήσει απρόσκοπτα ο εμβολιασμός που αποτελεί το μόνο μεγάλο όπλο μας για να κερδίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την ελευθερία μας».

Σχόλια