Σενάρια για πρόωρες εκλογές: Οι εκτιμήσεις αναλυτών και η απάντηση Μητσοτάκη

 

Ενδεχόμενο «παράθυρο» στην πανδημία του κορονοϊού φέρνει «άρωμα» πρόωρων εκλογών

Σε ένα κρίσιμο σημείο βρίσκεται η κυβέρνηση με την ίδια να διαχειρίζεται για παραπάνω από έναν χρόνο την πανδημία του κορονοϊού και τις επιπτώσεις της, τα κρούσματα κορονοϊού να μην δείχνουν σημάδια υποχώρησης, την οικονομία να παραμένει «διασωληνωμένη» και τη χώρα να βρίσκεται σε lockdown από τον Νοέμβριο.

Τα διαρκή μέτρα κορονοϊού αλλά και τα τελευταία περιστατικά αστυνομικής βίας έχουν πυροδοτήσει κοινωνικές εντάσεις και φαίνεται πως δεν είναι απίθανο το σενάριο πρόωρων εθνικών εκλογών.

Οπως μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στο OPEN TV «δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές που εκτιμούν ότι αυτή τη βαλβίδα αποσυμπίεσης θα μπορέσει να τη σηκώσει μόνο μία προσφυγή στις κάλπες».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών αφότου πάρει μια σειρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα και σταδιακά ανοίξουν κομβικοί τομείς της οικονομίας, τότε δεν αποκλείεται μία προσφυγή στις κάλπες, ιδίως τη στιγμή που η αντιπολίτευση χτυπά την κυβέρνηση και συνεχώς τονίζει πως απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας και ζητεί παραιτήσεις υπουργών.

Σημειώνεται ότι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές είχαμε και τον Ιούνιο του 2020, όμως ο πρωθυπουργός τότε τις είχε αρνηθεί κατηγορηματικά. Την ίδια στάση φαίνεται πως κρατά και τώρα – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – καθώς στις συνεντεύξεις του επιμένει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε εκλογές άμεσα.

ethnos.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου