Περί ανδριάντα Π.Καρασεβδα ο λόγος ...

 


Περί ανδριάντα Π.Καρασεβδα ο λόγος ...

Εύλογη ,ορθή και τεκμηριωμένη  η διαμαρτυρία του συλλόγου απανταχού Αστακιωτων ,για το θέμα που εισήχθη  προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο  της κατασκευής ανδριάντα του αείμνηστου Αστακιωτη  Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδα . 

Περιγράφει αναλυτικά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο σύλλογος και τις παρεμβάσεις του  στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή , στον Σύλλογο Ολυμπιονικών , σε ομογενείς για χρηματοδότηση του έργου, με το γλύπτη για το κόστος και το χρόνο κατασκευής  αλλά και τις συνεννοήσεις με τους κληρονόμους του Ολυμπιονίκη 

Το ύφος της επιστολής αν και διακρίνεται από πηγαίο θυμό που εν τέλει βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του αναγνώστη να τον θεωρήσει εν μέρει δικαιολογημένο ή μη  εξαιτίας της πράγματι λανθασμένης επιλογής της Δημοτικής Αρχής  να μην του  ζητηθεί (όπως και από άλλους φορείς) έστω και κατ  ελάχιστο να συμμετέχει στην δράση αυτή.

Εύστοχη και άμεση είναι όμως  η παρέμβαση του Δημάρχου κ.Ι. Τριανταφυλλακη  που τιμώντας το θεσμικό του ρόλο έσπευσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα ,με αναβολή του θέματος αλλά  και να δώσει σχετική  εντολή στον αρμόδιο πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Β. Πολυζο  να απευθύνει  ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο (Φορέα, Σύλλογο ή ιδιώτη), που επιθυμεί να συμβάλει και να βοηθήσει στην υλοποίηση δράσεων προς τιμήν του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΑΣΕΒΔΑ όπως και άμεσα έπραξε .

Από την ανοιχτή επιστολή που εν τέλει «δεν είναι ούτε προσωπική ούτε παραμένει κρυφή» εμφανώς ενόχλησε σφόδρα  η πρόταση μετά βδελυγμίας « Προσωπικά εγώ σαν Πρόεδρος αλλά και σαν κάτοικος Αστακού δηλώνω την αποτροπή μου και την απέχθεια μου προς όλους σας» 

Η «απαράδεκτη» αυτή φράση όπως την χαρακτήρισε ο Δήμαρχος  Ξηρόμερου στη πρόσφατη  συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ,που δεν συνάδει ούτε κατ ελάχιστο με θεσμική παρέμβαση , δικαιολογημένα  ελήφθη και ως μέγιστη προσβολή στη Δημοτική Αρχή και στο θεσμό του Δ.Σ.  και αποτέλεσε τη θρυαλλίδα της οργίλης αντίδρασης  και διαρροής της ανοιχτής επιστολής  προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με  ένα και μόνο προφανή σκοπό : Να αποδοθούν  τα του  Καίσαρος τω Καίσαρι…

Βελούτσα...


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου