Δημοσκόπηση Pulse: 12 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Kόπωση από το lockdown

Νέα δημοσκόπηση της PULSE για το πώς αξιολογούν οι πολίτες τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τι άποψη έχουν για τη στάση της αντιπολίτευσης, πότε και με ποιες προτεραιότητες πρέπει να επιστρέψει η κοινωνία στην κανονικότητα, αλλά και πρόθεση ψήφου παρουσίασε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη.

Ποιοι παράγοντες οδήγησαν στην αύξηση των κρουσμάτων και ποιος ο ρόλος των μεταλλάξεων; Οι ερωτηθέντες απαντούν πως ήταν η χαλαρή τήρηση των μέτρων, αλλά και ο ανεπαρκής έλεγχος που οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ποσοστό 42%.

Κόπωση από το συνεχές lockdown δείχνει η δημοσκόπηση

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση υποστηρίζουν σε ποσοστό 35% να υπάρξει άμεση χαλάρωση των μέτρων του lockdown, ενώ ένα 34% τάσσεται υπέρ μια μικρής παράτασης.

Στην ερώτηση της δημοσκόπησης, ποια περιοριστικά μέτρα πρέπει να αρθούν πρώτα, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 42% το λιανεμπόριο και ακολουθούν τα σχολεία με 30%.

Πόσο έχει αλλάξει η άποψη των πολιτών για τον εμβολιασμό; Στη δημοσκόπηση συντριπτικό ποσοστό 82% εμφανίζεται θετικό στο να εμβολιαστεί ενάντια στον κορωνοϊό.

Προβάδισμα 12 μονάδων στη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση

 Την ίδια ώρα, στο πολιτικό βαρόμετρο, η δημοσκόπηση της Pulse δίνει στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με αναγωγή επί των εγκύρων, προβάδισμα 12 μονάδων στη ΝΔ. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37% έναντι 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ, με 7%, ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4,5% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Στην ερώτηση για την καταλληλότητα για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 43%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 27%.

iefimerida.gr

Σχόλια