501.046,76 € οι απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Ξηρομέρου...

 



Ένα θέμα όμως που πραγματικά ταλάνισε το Δήμο τα προηγούμενα χρόνια είναι η διαχείριση των οικονομικών  και ειδικότερα οι προμήθειες και εκτελέσεις έργων και εργασιών με απευθείας ή ακόμη και προφορικές αναθέσεις.


Διαβάσαμε σήμερα σε ένα  μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι  οι απ' ευθείας αναθέσεις , του 1ου χρόνου της νυν δημοτικής αρχής του κ. Τριανταφυλλάκη είναι ύψους 501.046,76 €. 


Η μείζονα αντιπολίτευση ,μιλά ότι η πραγματικότητα είναι  πολύ διαφορετική  και το πραγματικό ποσό των  απευθείας αναθέσεων αγγίζει τα 924.073,86 ευρώ .


Σε κάθε περίπτωση ,όποια και αν είναι η αλήθεια το ποσό που δαπανήθηκε με απευθείας αναθέσεις είναι πάρα πολύ μεγάλο για το μικρο μέγεθος του Δήμου Ξηρομέρου. 


Αρωγός στην θέληση και αποφασιστικότητα προσωπικά του Δημάρχου υπήρξε η ίδια η κοινωνία των πολιτών του Ξηρομέρου που αναγνώρισε και αγκάλιασε την προσπάθεια του Δημάρχου και μέσα από σχεδόν καθημερινές εθελοντικές δράσεις  όπως καθαριότητα κοιμητηριών ,δρόμων, πλατειών , σχολείων κλπ συνέβαλε καθοριστικά ειδικά το πρώτο χρόνο στο συμμάζεμα των οικονομικών του Δήμου.Οι εργασίες αυτές παλαιοτέρα επιβάρυναν οικονομικά σημαντικά το Δήμο.


Από την άλλη όμως θα πρέπει να αναφερθεί ότι και διάφορες διαχρονικές δράσεις που επιβάρυναν οικονομικά το Δήμο όπως εορταστικές, πολιτιστικές ,καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ματαιώθηκαν αλλά και κάποιες δομές ανέστειλαν τη λειτουργία τους.


Βέβαιο είναι ότι ο δρόμος είναι ακόμη πολύ μακρύς και απαιτεί :

-καλύτερο προγραμματισμό από τους αρμόδιους 

- καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες


Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο…

Βελούτσα.. 

Σχόλια