Η κυβέρνηση διχάζει και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα

 


Η κυβέρνηση τις τελευταίες δυο μέρες ξεπέρασε τον εαυτό της, παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής, κάθε έννοια ηθικής δεοντολογίας και αποδεικνύοντας την απόλυτη κοινωνική μεροληψία της.

Ειδικότερα:

  • Μετά από πέντε μήνες lock down, η πανδημία καλπάζει με τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων να καταγράφουν ρεκόρ και τον συνολικό αριθμό θανάτων να υπερβαίνει τους 8.000.

Και όμως, η κυβέρνηση εξαγγέλλει άρση των περιορισμών και επιστροφή στη κανονικότητα. Η ίδια κυβέρνηση που οδήγησε τη χώρα σε ολικό lock down με 1.000 ημερήσια κρούσματα, τώρα με 4.000 ημερήσια κρούσματα προαναγγέλλει άνοιγμα της αγοράς, άνοιγμα του τουρισμού και επαναλειτουργία των σχολείων. Υπάρχει άραγε κάποια λογική εξήγηση γι’ αυτές τις παλινωδίες και αντιφάσεις;


  • Τη μέρα που η πανδημία χτυπούσε κόκκινο σε όλους τους δείκτες, η κυβερνητική πλειοψηφία μέσα από μια διαδικασία - παρωδία και με εντελώς αστήριχτες κατηγορίες, επικύρωσε την προειλημμένη απόφασή της για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Είναι προφανές ότι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες των ΜΜΕ δεν συγχώρησαν ποτέ την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για επιβολή κανόνων στο τηλεοπτικό πεδίο. Δεν συγχώρησαν ποτέ το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναγκάστηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και το Ελληνικό Δημόσιο να εισπράξει χρήματα από τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Η διαπλοκή πολιτικής και επιχειρηματιών των ΜΜΕ έχει μακρά παράδοση στη χώρα. Όμως είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση δείχνει τόσο αδύναμη, τόσο εξαρτημένη και χειραγωγούμενη από τα συμφέροντα των συγκεκριμένων επιχειρηματιών.


  • Μια μέρα μετά, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια από τις γνωστές επικοινωνιακές φιέστες του, παρουσιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υποσχόμενος 57 δισ. ευρώ στην αγορά και 200.000 νέες θέσεις εργασίας.

Βέβαια αυτά που πρότεινε επί της ουσίας είναι η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με άμεσο αντίκτυπο στους μισθούς, η συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η μείωση της φορολογίας για τις ευκατάστατες εισοδηματικά τάξεις και τις μεγάλες επιχειρήσεις, η ταυτόχρονη μεταφορά φορολογικών βαρών στην κατανάλωση και τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες και τέλος, η μείωση των κοινωνικών δαπανών.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πάρτι για τα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος των πραγματικών αναγκών της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Με λίγα λόγια, μέσα σε δυο μέρες η κυβέρνηση αποκάλυψε πλήρως το πραγματικό σχέδιό της:

  • Σταδιακή απόσυρση του κράτους από την προστασία της δημόσιας υγείας και μεταφορά της ευθύνης στους πολίτες μέσω των περίφημων self test.


  • Πλήρης αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των ελευθέρων επαγγελματιών και των μισθωτών.


  • Στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων, δημιουργία κοινωνικού αυτοματισμού, τεχνητής πόλωσης και διχασμού της κοινωνίας.Πλέον είναι σαφές: Η κυβέρνηση δεν είναι απλώς κατώτερη των περιστάσεων. Είναι επικίνδυνη για τη χώρα.

Σχόλια