Θέρμο: Μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία του Σαββάτου

 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που ήταν προγραμματισμένη για χθες Σάββατο, 17/4, στο Θέρμο.

Αξιοσημείωτο φυσικά και το γεγονός ότι 21 μαθητές του Λυκείου της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και προσήλθαν στην Αιμοδοσία.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Διευθυντής του Λυκείου Θέρμου, Κωνσταντίνος Μαραγιάννης, αναφέρει:

«Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση στη Νέα Αιμοδοσία που οργάνωσε στο Θέρμο ο Σύλλογος Αιμοδοτών. Προσήλθαν 65 αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν 55 μονάδες αίματος. Αξιοσημείωτη η ανταπόκριση των μαθητών του Λυκείου αφού προσήλθαν 21 νέοι αιμοδότες, πράγμα το οποίο αποδεικνύει ότι αν οργανωθεί εκστρατεία ενημέρωσης για τη σημασία της εθελοντικής Αιμοδοσίας στο χώρο των σχολείων και της νεολαίας θα αποδώσει και θα λύσει το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης αίματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Η ιατρική ομάδα του Πανεπιστημιακου Νοσοκομείου Πατρών αποτελούμενη από τους γιατρούς Δήμητρα Λεμπουση, Χαρά Σαπατζιώτη, τις νοσηλεύτριας Τζένη Αντωνοπούλου και Βάγια Παπατριανταφύλλου δεν σήκωσαν κυριολεκτικά κεφάλι και μόχθησαν για την επιτυχία της Αιμοδοσίας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την εργατικότητα τους και την ευσυνειδησία τους.

Τους ευχαριστούμε όλους, όπως και τους οδηγούς Ανδρέα Σταύρου και Δημήτρη Ρουγκάλα που μετέφεραν το συνεργείο της Αιμοδοσίας στις Θέρμο. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αιμοδότες και στους μαθητές και τους νέους αιμοδότες που ενίσχυσαν με τη συμμετοχή τους το Σύλλογο και την ίδια την ιδέα του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο».

 

Σχόλια