Δήμος Μεσολογγίου: Σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Μεσολογγίου, απέχουν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως γνωστοποίησαν σε κοινή τους ανακοίνωση.

Το αιφνιδιαστικό της πρόσκλησης, το γεγονός ότι η συνεδρίαση διεξάγεται δια περιφοράς και αφορά στο μείζον θέμα της συμμετοχής του δήμου και των νομικών του προσώπων στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας αλλά και άλλοι λόγοι, οδηγούν τις παρατάξεις στην συγκεκριμένη στάση. Οι παρατάξεις ζητούν αναπροσαρμογή ή ανάκληση της πρόσκλησης για την συνεδρίαση, εξηγώντας τους λόγους.

Αναλυτικά:

«Κύριε Πρόεδρε,

Αίφνης δεχτήκαμε προ ολίγων ωρών νέα πρόσκληση για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ για το πολύ σημαντικό θέμα της συμμετοχής του Δήμου στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας.

Η εισήγηση του Δημάρχου μόνο εκ του πονηρού μπορεί να εκληφθεί αφού προσπαθεί με σκόπιμο τρόπο να αλλοιώσει, την πολιτική βούληση του θεσμικού οργάνου που διοικεί τον Δήμο ήτοι το Δημοτικό Συμβούλιο και τις αποφάσεις του.

Σας καλούμε λοιπόν να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτείται μια τέτοια κρίσιμη στιγμή και να εφαρμόσετε ως είστε υποχρεωμένοι τις αποφάσεις της πλειοψηφίας οι οποίες συμπίπτουν με το συμφέρον των δημοτών και όχι με τους πολιτικούς καιροσκοπισμούς που μανιωδώς το τελευταίο διάστημα υιοθετείτε και προσπαθείτε εσχάτως να επιβάλλετε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η εισήγηση του Δημάρχου και το θέμα όπως τοποθετείται, δεν είναι η ενδεδειγμένη και οφείλετε να την προσαρμόσετε σύμφωνα με την πρότασή μας που την αυριανή θα σας κατατεθεί με τις υπογραφές των δημοτικών συμβούλων. Η πρότασή μας σαφέστατα λαμβάνει υπόψη τις παρατηρήσεις της Περιφερειακής Αρχής, τις οποίες χθες, ψευδώς αναφέρατε για δήθεν τελικές προθεσμίες τις οποίες απώλεσε ο Δήμος και τις αντίστοιχες πολιτικές ευθύνες που δήθεν απορρέουν της αντιπολίτευσης. Είναι ντροπή να εκστομίζονται ανερυθρίαστα τέτοιες εκφράσεις από τον Δήμαρχο κάνοντας χρήση δήθεν εγγράφων που τα ερμηνεύσατε τεχνηέντως ψευδώς λες και απευθύνεστε σε παιδική χαρά και όχι σε δημοτικούς συμβούλους.

 Σας καλούμε με τον πλέον επίσημο τρόπο όπως αναπροσαρμόσετε ή ανακαλέσετε την πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται στον αέρα και να συγκαλέσετε νέο Συμβούλιο, που έτσι και αλλιώς, θα είστε υποχρεωμένος να προβείτε σε σύγκλιση μετά την κατάθεση αυριανού του αιτήματος. Η πρότασή μας θα περιλαμβάνει,

Πρώτον, τροποποίηση της υπ΄αριθ. 18/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σε νέα απόφαση ως εξής, « Συμμετοχή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις ενεργειακές κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ».

Δεύτερον, έκφραση πολιτικής βούλησης του Δημοτικού Συμβουλίου περί συμμετοχής των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου και της ΔΕΥΑΜ στις ενεργειακές κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατόπιν σχετικών συλλογικών αποφάσεων των οργάνων τους.

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι πανθομολογούμενο ότι το συμφέρον των δημοτών και ιδιαίτερα της ΔΕΥΑΜ επιτάσσει τη συμμετοχή της στις Ενεργειακές Κοινότητες που πρόκειται να συστήσει η Περιφερειακή Αρχή. Προσπαθείτε με απαράδεκτο θεσμικό τρόπο να αλλοιώσετε την ουσία των πολλαπλών και πολύωρων συζητήσεων που με δική σας ευθύνη έχουμε βδομάδες τώρα «συρθεί». Αν δεν επιθυμείτε για τους δικούς σας λόγους να ΜΗΝ εντάξετε την ΔΕΥΑΜ και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου στις ΕΝ.ΚΟΙΝ. της Περιφέρειας είναι δική σας ευθύνη. Εμείς σας καλούμε να το πράξετε.

Επιτέλους, δεν είστε υπεράνω του Νόμου.

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει η σύγκλιση ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι με τη μέθοδο της ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ μόνο ως πρωταπριλιάτικο «κακόγουστο» αστείο μπορεί να εκληφθεί.

Τέλος, άλλο πράγμα εισηγείται ο Δήμαρχος άλλο θέμα αναφέρει το Έντυπο ψηφοφορίας. Τελικά τι ισχύει κύριε Πρόεδρε;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. Συνδυασμός Δήμος για τα παιδιά μας.
2. Συνδυασμός Συμμαχία για το Μέλλον
3. Συνδυασμός Φόρουμ Ενεργών Πολιτών
4. Oι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ( Σ.Δ., Σ.Β., Δ.Ρ, Χ.Τ., )»

Σχόλια