Αλέξανδρος Φραίμης : Αρχίζουν τα όργανα με τις ανεμογεννήτριες στην Βελούτσα αν καταλάβαμε καλά Αρχίζουν τα όργανα με τις ανεμογεννήτριες στην Βελούτσα αν καταλάβαμε καλά . Να δούμε λοιπόν και το ποιος θα συμμετέχει στην διαβούλευση που ξεκίνησε ώστε να του αποδοθεί αργότερα το γνωστό παράσημο του ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗ , αφήνοντας στην άκρη φυσικά σχετικές αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων που λαμβάνονται πρόχειρα για το θεαθήναι ( βλ.τελ.)

Παραθέτω κάποιες από τις επιπτώσεις σύμφωνα με τους επιστήμονες :
( αν και θα υπάρξουν τα γνωστά σχόλια όπως “άσε να φάει το Ξηρομερο ψωμί” _ “ ΠΟΑΥ δεν θέτε ,αιολικά δεν θέτε τότε τι θέτε” _ κλπ κλπ) , ασχέτως του αν εμένα ως δικηγόρου (και του κάθε σαν εμένα) με συμφέρει η παρουσία των κάθε είδους εταιρειών στον τόπο :
❌Η χλωρίδα, η πανίδα, οι ανεξερεύνητες αρχαιολογικές θέσεις, τα παραδοσιακά μονοπάτια, θα χαθούν κάτω από το βάρος των βίαιων επεμβάσεων.
❌Οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, οι υποσταθμοί, οι γραμμές μεταφοράς θα εξαφανίσουν το κάλλος των φυσικών τοπίων που θα μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής αιολικής ενέργειας.
❌Το μεγαλύτερο αιολικό «πάρκο» στην Ευρώπη έχει τρεις μόνιμους υπαλλήλους. Επομένως το πρόσχημα για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι ψευδές.
❌Καταστρέφεται το δάσος από διαμορφώσεις και διανοίξεις δρόμων.
❌Οι εγκαταστάσεις εξυπηρετούν τα ευκαιριακά συμφέροντα των επιχειρηματιών της αιολικής ενέργειας που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια.
❌Αυτοί που επιζητούν την ηρεμία της φύσης και της υπαίθρου, παύουν να επισκέπτονται περιοχές με ανεμογεννήτριες εξαιτίας της οπτικής και ηχητικής ρύπανσης. Αυτό το διαπιστώνει όποιος προσπαθήσει να ζήσει έστω και μια μέρα σε περιοχή δίπλα σε ανεμογεννήτριες.
❌Οπτικά μια ανεμογεννήτρια διακρίνεται από απόσταση 40 χιλιομέτρων μιας και το ύψος της ξεκινά από 65 μέτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 105 μέτρα. Το συνολικό βάρος της κάθε ανεμογεννήτριας είναι ανάλογο με το μέγεθός της και ξεκινάει από 223 τόνους, 264 τόνους, 313 τόνους και φτάνει στους 383 τόνους. Κάθε ανεμογεννήτρια χρειάζεται 100 τ.μ. τσιμέντο και σε βάθος τουλάχιστον 3 μέτρων και για κάθε πυλώνα χρειάζεται να πέσουν 500 περίπου κυβικά μέτρα μπετόν.
❌Ακόμα και αν τοποθετηθούν 25.000 ανεμογεννήτριες οι ρύποι σε διοξείδιο του άνθρακα και διοξείδιο του θείου θα παραμείνουν κατά 99,93%.
❌Η τιμή του ρεύματος που παράγεται από την αιολική ενέργεια, και που φτάνει στο τελικό αποδέκτη, δηλαδή τον καταναλωτή, όχι μόνο δεν είναι μειωμένη, αλλά αυξάνεται από 130% έως 400%, σε σχέση με τις τιμές της συμβατικής ενέργειας.
❌Το ζωικό βασίλειο θα υποφέρει. ...
Εἴδομεν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν…
Πηγή

Σχόλια