Πρόσκληση σε διαδικτυακή ημερίδα με αντικείμενο την ευφυή γεωργία στην καλλιέργεια της ελιάς

 
Η ευφυής γεωργία είναι μια νέα προσέγγιση ολοκληρωμένης διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής που απαντά στις προκλήσεις της εποχής μας για ένα οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμο σύστημα παραγωγής τροφίμων. Βοηθά τον αγρότη να μειώσει το κόστος της παραγωγής του, να βελτιώσει την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής του και να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της γεωργικής δραστηριότητας, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά του στις αγορές.


Το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense βρίσκει εφαρμογή τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο αριθμό καλλιεργειών, μεταξύ των οποίων και η ελιά, με σημαντικά οφέλη για τον παραγωγό, τον καταναλωτή και το περιβάλλον. Το ελληνικό έργο SmartOliveGrove αξιοποιεί τα εργαλεία και τις τεχνολογίες του gaiasense, και αφορά στην ανάπτυξη υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας για την καλλιέργεια της ελιάς και την εφαρμογή τους στο χωράφι, με τη συνεργασία δύο σημαντικών ελαιοκομικών φορέων - του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ”Η ΕΝΩΣΗ” και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καινούργιου Τριχωνίδας - και του Εργαστηρίου Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών.


Σε αυτό το πλαίσιο, η NEUROPUBLIC, συντονιστής του έργου SmartOliveGrove διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, στις 11:00 με σκοπό την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη και εφαρμογή υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια της ελιάς.


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν θέματα όπως η ευφυής γεωργία και το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense στην καλλιέργεια της ελιάς, καθώς και ο σημαντικός ρόλος του γεωπόνου και του επιστήμονα στην ευφυή γεωργία, ενώ θα παρουσιαστούν και αποτελέσματα από την υλοποίηση του έργου.


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Για να συμμετάσχετε στην ημερίδα θα πρέπει να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας εδώ: https://forms.gle/s3oW19A8WFRfc39t5. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στην ημερίδα, εφόσον το επιθυμούν.

Χρήστος Σαλτογιάννης │ Γεωπόνος - Τμήμα Υποστήριξης Υπηρεσιών Ευφυούς Γεωργίας
NEUROPUBLIC AE │Υποκατάστημα: Αγρινίου
Μεθώνης 6, Πειραιάς, 18545, Αττική
Τ : 210 4101010 – εσωτ. 6201 │ F : 210 4101013 │ W : www.neuropublic.gr | www.gaiasense.gr

Σχόλια