Σε εξέλιξη η δικαστική διαμάχη για το ΟΣΔΕ-ερώτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αγροτικές επιδοτήσεις σε κίνδυνο»

«ΟΠΕΚΕΠΕ και αγροτικές επιδοτήσεις βρίσκονται σε κίνδυνο», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης και η αναπλ. Τομεάρχης Ολ. Τελιγιορίδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Με τις πρόσφατες ενέργειές της, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ κατάφερε να είναι στον αέρα και η πρόσκληση για την πιστοποίηση των ΚΥΔ και τους φορείς συντονισμού.

 Το επιτελικό μπάχαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζεται. Αναβολές, ακυρώσεις, απ΄ ευθείας αναθέσεις, διαγωνισμοί και πάλι από την αρχή.

Και με το ΟΣΔΕ του 2021, τι θα γίνει; Θα ξεκινήσει, όπως διατείνεται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, στις 15 Απριλίου – ήδη αρκετά καθυστερημένα – ή θα πάει και άλλο πιο πίσω;

Με ποια διαδικασία, ποιόν τεχνικό σύμβουλο, ποιόν ή ποιους φορείς συντονισμού, με πιστοποιημένα ή απιστοποίητα ΚΥΔ;

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επισημάνει εδώ και καιρό το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τις άστοχες, πανικόβλητες και αδιαφανείς ενέργειες της κυβέρνησης, το ΥΠΑΑΤ σφυρίζει αδιάφορα και υποβαθμίζει συστηματικά ένα ζήτημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αγρότες.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή, καλείται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να απαντήσει επίσημα και δημόσια απέναντι στον Ελληνικό Λαό τόσο για το πώς έφεραν τον Οργανισμό μέχρι εδώ, όσο και να δεσμευτεί για την συνέχεια».

Η κοινή δήλωση αυτή των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται πιθανώς με τις πληροφορίες για νέα δικαστική εξέλιξη – εμπλοκή στο μέτωπο του ΟΣΔΕ-ΚΥΔ-Φορέας Συντονισμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΓΡΟτυπου, η Gognitera, η ιδιωτική εταιρεία που εκπροσωπεί την πλευρά ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ – Ένωσης Αγρινίου φέρεται να κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) κατά της διαδικασίας που ακολουθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τον φορέα συντονισμού στο ΟΣΔΕ.

Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται πως η εξέλιξη αυτή είναι πολύ πιθανό να φέρει μια ακόμα καθυστέρηση στο άνοιγμα των δηλώσεων ΟΣΔΕ, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, πάντως, να διαβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία πως το σύστημα θα ανοίξει στις 15 του μήνα.

Σχόλια