Γιώργος Καραϊβάζ -Σωκράτης Γκιόλιας: Έλληνες δημοσιογράφοι που έπεσαν νεκροί σε δολοφονική ενέδρα

Νεκρός έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του έχοντας δεχθεί τουλάχιστον έξι σφαίρες, ενώ στο σημείο του εγκλήματος, που έγινε στην οδό Άννινου, στον Άλιμο, έχουν βρεθεί συνολικά τουλάχιστον δεκαεπτά κάλυκες.

Νεκρός έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του έχοντας δεχθεί τουλάχιστον έξι σφαίρες, ενώ στο σημείο του εγκλήματος, που έγινε στην οδό Άννινου, στον Άλιμο, έχουν βρεθεί συνολικά τουλάχιστον δεκαεπτά κάλυκες.

Η είδηση της δολοφονικής δολοφονικής ενέδρας του γνωστού δημοσιογράφου «ξύπνησε» μνήμες από τον Ιούλιο του 2010 όταν δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.

Είκοσι κάλυκες από πυροβόλο όπλο περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί από τον τόπο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, και όπως δήλωσε η σύζυγος του δολοφονηθέντος στην αστυνομία, άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός τους και όταν ο δημοσιογράφος άνοιξε αντίκρισε έναν άγνωστο ο οποίος του είπε ότι κάποιοι έκλεβαν το ΙΧ αυτοκίνητό του κάτω από την πολυκατοικία.

Ο Γκιόλιας κατέβηκε γρήγορα στην είσοδο όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο και εκεί άγνωστοι τον “γάζωσαν” με πυροβόλο όπλο με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Στη συνέχεια διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο και πιθανότατα ήταν τρία άτομα. Γύρω στις 7 το πρωί σε σχετικά μικρή απόσταση από τον τόπο της δολοφονίας , βρέθηκε καμένο ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εξετάζεται αν ήταν των δραστών.

Τα κίνητρα της δολοφονίας εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα, ενώ από την αστυνομία δεν αποκλείεται καμία εκδοχή.

 Για χτύπημα με μαφιόζικο τρόπο είχε κάνει λόγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος. Καταδίκασε το τραγικό περιστατικό και ζήτησε από την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη να συλληφθούν οι δράστες και να αποκαλυφτεί ποιοι και τι κρύβεται πίσω από την στυγερή δολοφονία.

Έξω από το σπίτι του περίμεναν και τον Γιώργο Καραϊβάζ οι δράστες οι οποίοι πυροβόλισαν τον δημοσιογράφο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο αστυνομικός συντάκτης δέχτηκε τουλάχιστον 17 σφαίρες.

Συγκλονισμένο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ από τη δολοφονία του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την  εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ και προσθέτει:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:

Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Πηγή: skai.gr

Σχόλια