Μια καθαρή και όμορφη πόλη, αποτελεί αίτημα του δημότη και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής!!

 


φώτο : ΤΚ ΑΣΤΑΚΟΥ 19/4/2021

Μια καθαρή και όμορφη πόλη, αποτελεί αίτημα του δημότη και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής!!

Τα ογκώδη αστικά απορρίμματα...

Παλαιά έπιπλα, στρώματα, οικιακές συσκευές κ.λπ. δεν ανήκουν στην κατηγορία των «οικιακών» απορριμμάτων, αλλά αποτελούν ειδική κατηγορία και η σωστή διαχείρισή τους ως απόρριμμα είναι σε μεγάλο βαθμό ευθύνη αυτού που τα παράγει.

Αυτά τα απορρίμματα δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε, αλλά παραλαμβάνονται από την υπηρεσία Καθαριότητας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που πρέπει να γίνει τουλάχιστον δύο ημέρες πριν

Τα αντικείμενα αυτά πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλο σημείο, ώστε να είναι ευχερής η συλλογή τους.

Το σημείο τοποθέτησής τους θα βρίσκεται στο πεζοδρόμιο μπροστά από την ιδιοκτησία του κατοίκου (ή για περίπτωση πεζοδρόμου στο όριο της οικοδομικής τους γραμμής) ή στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων.

Οι υπεύθυνοι υποχρεούνται να έχουν προηγουμένως ελαχιστοποιήσει τον όγκο στα πάσης φύσεως απορρίμματα συσκευασίας, που τοποθετούν προς αποκομιδή (χαρτοκιβώτια, ξυλοκιβώτια κ.λπ.) με συμπίεση ή άλλο πρόσφορο τρόπο (περίδεση, δίπλωμα κ.λπ.).

Εφόσον υπάρχουν ανακυκλώσιμα μέρη οφείλουν αυτά να τα τοποθετούν στον κάδο ανακύκλωσης.

Απορρίμματα κήπων

Τα προϊόντα κηπευτικών εργασιών δεν ανήκουν στην κατηγορία των «οικιακών» απορριμμάτων, αλλά αποτελούν ειδική κατηγορία και αποτελούν και αυτά ευθύνη αυτού που τα παράγει.

Τα υπόλοιπα καθαρισμού κήπων (φυτά, γκαζόν κ.λπ.) στην περίπτωση που έχουν μικρό όγκο και βάρος συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και τοποθετούνται δίπλα στους κάδους μηχανικής αποκομιδής, όπως τα οικιακά απορρίμματα

Στην περίπτωση που τα απορρίμματα των κηπευτικών εργασιών έχουν μεγάλο όγκο, περισυλλέγονται δωρεάν έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία των υπευθύνων με την υπηρεσία

Κλαδιά δέντρων, θάμνων κλπ. συσκευάζονται σε ελαφρά δέματα, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί για την εύκολη φόρτωσή τους. Δεν τοποθετούνται στο πεζοδρόμιο χύμα ή χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση με την υπηρεσία Καθαριότητας.

Υπόλοιπα χώματος απομακρύνονται υποχρεωτικά από τους υπεύθυνους παραγωγούς με δικά τους μέσα.

Απαγορεύεται η ανάμιξή τους με οικιακά απορρίμματα ή η ανεξέλεγκτη διάθεσή τους.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης, αποτελούν κοινωνικά αγαθά άμεσης προτεραιότητας για κάθε σύγχρονη τοπική κοινωνία. 

Σε κάθε περίπτωση όμως:

Μια καθαρή και όμορφη πόλη, αποτελεί αίτημα του δημότη και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής!!

Βελούτσα.. Σχόλια


  1. Μα για ποια ογκώδη αντικείμενα μιλάει ο κύριος Βελούτσας ,όταν όλοι οι κάδοι σε ολόκληρο τον δήμο είναι πάντα ξέχειλοι από οικιακά Απορρίμματα μέσα σε πλαστικές σακκούλες ,το οποία όταν δεν χωράνε άλλο μέσα στους κάδους τότε οι πολίτες τα αφήνουν δίπλα από τους κάδους .
    Διαφωνείς ότι ο δήμαρχος Ξηρομερου κατάφερε να είναι ο Δήμος του ο πιο βρόμικος Δήμος της Ελλάδας ;
    Εάν πιστεύεις πως υπάρχει πιο βρόμικος Δήμος στην Ελλάδα από τον δήμο Ξηρομέρου να μας το πεις τώρα ,για να μην σε πάρει και εσένα η μπάλα ως συνυπεύθυνο κύριε Βελούτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου