ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ... Αυθαίρετες κατασκευές και Ιχθυοκαλλιέργειες…

 


ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ...

Αυθαίρετες κατασκευές και Ιχθυοκαλλιέργειες…

Στη σημερινή 23 Απριλίου 2021 Τακτική Συνεδρίαση μέσω Τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί  και  το θέμα της  γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίτηση ''Νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών σε χώρους Αιγιαλού στη θέση Μαυρομπολού - Τ.Κ. Μύτικα του Δήμου Ξηρόμερου''  της εταιρείας «ΜΥΤΙΚΑΣ Α.Ε.» Ανώνυμη Εταιρεία Ιχθυοκαλλιεργειών.

Καταρχάς θεωρούμε θετική την κίνηση της εταιρείας να κινήσει τις διαδικασίες νομιμοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών της ,έστω και εάν αυτό προέκυψε κατόπιν αναφορών  της σημερινής δημοτικής Αρχής για «παρεκκλίσεις» στην στρεμματική έκταση των ενεργών υδατοκαλλιεργειών .

Θα θυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου με την υπ αριθ 87/2020/17-8-2020 απόφαση του :

«Θεωρεί την παραλιακή ζώνη Αστακός- Μύτικας- Μαραθάκι- Κάλαμος σαν περιοχή με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και ο σχεδιασμός του Δήμου Ξηρομέρου προβλέπει μόνο τουριστική ανάπτυξη για την περιοχή αυτή ,οι  υπάρχουσες μονάδες να μεταφερθούν σε τοποθεσίες που δεν έχουν τουριστικό ενδιαφέρον»

Είναι φανερό πλέον ότι η Δημοτική Αρχή απολύτως δεσμευμένη από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί παρά να καταθέσει αρνητική εισήγηση για τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών της εταιρείας, επικαλούμενη πιθανόν και επιπλέον λόγους όπως  γειτνίαση με οικισμό ,αρχαιολογικός χώρος κλπ 

Ζητούμενα είναι:

1. Αν την αρνητική εισήγηση θα στηρίξει σύσσωμη η Δημοτική Ομάδα «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ  ΕΛΠΙΔΑΣ»  και τι θα πράξει ο κ Τριανταφυλλακης σε περίπτωση που κάποιοι δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του, καταψηφίσουν την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ; Θα συνεχίσει να επιδεικνύει  σιωπηρή ανοχή ή θα προχωρήσει σε διαγραφές από τη Δημοτική Ομάδα

2. Αν η υπ αριθ 87/2020/17-8-2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο σύνολο της , αλλά και ειδικότερα σε ότι αφορά το μέρος της «οι  υπάρχουσες μονάδες να μεταφερθούν σε τοποθεσίες που δεν έχουν τουριστικό ενδιαφέρον»  παραμένει επίκαιρη και συνεχίζει να αποτελεί πραγματική θέση της Δημοτικής Αρχής και εν τέλει της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου;

Ελπίζουμε να μην συνεχιστεί η φαρσοκωμωδία από αρκετούς δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης και να συμπορευτούν ως οφείλουν με τη Δημοτική Αρχή .

 Ο λαός μας χρησιμοποιεί τη λαϊκή έκφραση, βγαλμένη από τα μύχια της λαϊκής  θυμοσοφίας :  “ δε χωράνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη» 

Άλλωστε μπορεί κάποιος να κοροϊδεύει λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο καιρό, δεν μπορεί να όμως να κοροϊδεύει όλους συνέχεια.

Βελούτσα....


Σχόλια