Έντονες διαμαρτυρίες αιρετών του Μεσολογγίου για δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας

 


Την αντίδραση αιρετών έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα της εφημερίδας “ΑΙΧΜΗ” οι οποίοι σε δημόσιες ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για αντιδεοντολογικές και προβοκατόρικες πρακτικές.

Η δήλωση του Επικεφαλής και Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Κοτσόργιου

Η ΚΙΤΡΙΝΗ Γκεμπελιστικη φυλλαδα Αιχμη συνεχιζει τον προβοκατορικο ρολο τηε εις βαρος μου χρησιμοποιοντας αθλια ψεματα και ΑΡΝΟΥΜΕΝΗ να δημοσιοποιει τις δικες μου επιστολες που αναφερονται σε αυτά τα δημοσιευματα . Πριν όμως από οτιδηποτε θα ηθελα να καλεσω την <<ιδιοκτητρια >> για μια ακομα φορα να γνωστοποιησει στον κοσμο τους ορους της αγοραπωλησια της εφημεριδας από τον κυριο Στελιο που αμεσως μετα <<την πωληση της >> ανελαβε το γραφειο τυπου του δημαρχου ( ο οποιος πρεπει να μας πει αν το ανελαβε εναντι αμοιβης και ποιο είναι το υψος της η όχι ??? ) . επισης η νεα ιδιοκτητης της Αιχμης θα πρεπει να δωσει στη δημοσιοτητα και το ΠΟΘΕΝ εσχες σχετικα με τα χρηματα που εδωσε για να αγορασει την εφημεριδα , για να δουμε τελικα ΑΝ ΠΙΣΩ από αυτή την αγοραπωλησια υπαρχει τιποτε άλλο το οποιο θυμιζει με την βτρωμα του την γνωστη ΟΣΜΗ της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Ο γνωστος σε ολους δημοσιογραφισκος της Αιχμης γραφει στην διαδυκτιακη εφημεριδα την 13 /04 /2021 ότι το τελευταιο διαστημα συμφωνω απολυτα με τον πρωην δημαρχο .

Ο εν λογο δημοσιογραφισκος δεν μπορει να κατανοησει λογο της πολιτικης του ανικανοτητας που τον διακατεχει αλλα και της πολιτικης ανικανοτητας του προισταμενου του ότι η συμπορευση το τελευταιο διαστημα της αντιπολιτευσης δεν εχει να κανει με οργανωμενες συμμαχιες αλλα με την κοινη διαπιστωση ότι ο δημος κινδινευει να καταστραφει από την ωρα που ενας ανικανος δημαρχος εχει αναθεσει το μελλον αυτου του τοπου σε εξωθεσμικους παραγοντισκους που διακρινοντεαι για την ελλειματικοτητα τους αλλα και την ανικανοτητα τους να διαχειριστουν κοινα ζητηματα που αφορουν τους δημοτυες .

ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ μου που η Αιχμη με εχει αποκλειση και δεν δημοσιοποιει δικες μου ανακοινωσεις και ταυτοχρονα μου επιτιθεται με αθλια και συκοφαντικα ψεματα ελπιζοντας να με πληξει . Όταν σου επιτιθενται με τετοιο αθλιο και αισχρο τροπο δυο πραγματα συμβαινουν : Πρωτον ότι βαδιζεις σωστα και δευτερον ότι ευρισκονται σε πανικο
Ότι και να κανει όμως σε καμια περιπτωση δεν θα μπορεσει να κοροϊδέψει με την αθλια σταση της αλλα και τα συκοφαντικα της ψεματα τους δημοτες οι οποιοι εχουν υψηλο αισθητηριο και καταλαβαινουν αυτά που δεν φαινονται .

Κυριε δημοσιογραφισκε αυτά σαν εισαγωγικο σημειωμα τα ματαλεμαι ………………

Κοτσόργιος Δημήτριος
Δημοτικός Σύμβουλος
ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 


 

Απάντηση της Προέδρου της Κοινότητας Μεσολογγίου σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Αιχμή”

στην έντυπη έκδοση της, στις 15 Απριλίου 2021

 

Κυρία εκδότρια της Εφημερίδας Αιχμή,

Στο από 15-04-2021 φύλλο της εφημερίδας σας, σε “ρεπορτάζ” με τίτλο “Ανησυχία για την τήρηση των μέτρων στις εκδηλώσεις Εξόδου” παρουσιάζετε με πλήρη ανειλικρίνεια και σκοπιμότητα τα γεγονότα της 14ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη, αποτελεί το βίντεο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Απριλίου 2021. Ευτυχώς όμως, οι πολίτες διαβάζουν, ενημερώνονται, διασταυρώνουν τις πηγές και κρίνουν. Σε αυτό το βίντεο, μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τα γεγονότα και φυσικά να κρίνει την αλήθεια ή μη του δημοσιεύματος σας.

Παράλληλα, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρετε μέσα σε εισαγωγικά, τμήμα της ενυπόγραφης πρότασης μου, προς συγκεκριμένους αποδέκτες. Η πρόταση αυτή αποτελεί αλληλογραφία της Προέδρου της Κοινότητας Μεσολογγίου με συγκεκριμένους αποδέκτες και επουδενί δεν έχετε δικαίωμα να τη δημοσιεύετε χωρίς την άδεια μου. Πόσο μάλλον, όταν δεν τη δημοσιεύετε αυτούσια, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα του ρεπορτάζ. Βέβαια, η δημοσίευση όλης της πρότασης, θα διέψευδε περίτρανα τα σχόλια του “ρεπορτάζ” σας. Πιθανόν για αυτό το λόγο, δεν τολμήσατε να τη δημοσιεύσετε ολόκληρη. Ακόμη, θα είχε ενδιαφέρον να μας πείτε και ποιος σας την έδωσε, αφού η εφημερίδα σας δεν ήταν παρούσα όταν έγινε η δημόσια παρουσίασή της, ενώ το email που στάλθηκε είχε συγκεκριμένους αποδέκτες.

Είναι κάτι παραπάνω από αντιδεολογικό να μην παρουσιάζετε το “ρεπορτάζ” σας σφαιρικά. Φυσικά αποτελεί δικαιωμά σας, όπως αποτελεί και δικό μου δικαίωμα να σας εκφράσω την προσωπική μου άποψη και να σας πω ότι τα γραφόμενά σας αποκρύπτουν τα πραγματικά γεγονότα, παραποιούν την πραγματικότητα και παρουσιάζουν τα γεγονότα με σκοπιμότητα.

Οι Εορτές Εξόδου αποτελούν το διαμάντι στο στέμμα του Μεσολογγίου. Ένα διαμάντι που οφείλει να ενώνει και όχι να διχάζει. Ένα διαμάντι που οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Είναι τουλάχιστον ασεβές και απρεπές ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εν έτη 2021, να μην έχει διαμορφώσει τη στοιχειώδη οργάνωση για τις Εορτές Εξόδου. Μην ξεχνάμε ότι οι Εορτές δεν είναι μόνο το σαββατοκύριακο των Βαΐων. Τότε έχουμε την κορύφωση της τιμής προς τους Εξοδίτες, εντούτοις κάθε χρόνο οι Εορτές ξεκινούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν.

Η δικαιολογία της πανδημίας για τη φετινή χρονιά είναι τουλάχιστον αστεία, αφού η κατάσταση ήταν γνωστή εδώ και ένα χρόνο. Πλέον υπάρχουν τρόποι για την ασφαλή διοργάνωση εκδηλώσεων. Τόσο με τα μέσα της τεχνολογίας, όσο και δια ζώσης με περιορισμούς.

Στην πόλη μας, δεν υπήρξε μέριμνα για την ομαλή διοργάνωση των φετινών Εορτών Εξόδου. Ως Συμβούλιο Κοινότητας προσπαθήσαμε αναρίθμητες φορές να ενημερωθούμε και να προτείνουμε, προσφέροντας ακόμα και την διαθεσιμότητα μας για το οτιδήποτε χρειαστεί. Εντούτοις, δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καμία ενημέρωση, καμία απάντηση, καμία πρόθεση συνεργασίας. Όπως απάντηση δεν πήραμε ούτε για τον προϋπολογισμό των Εορτών, τόσο από πλευράς Δήμου όσο και από πλευράς Πνευματικού Κέντρου.

Η άποψη μας ήταν από την αρχή ξεκάθαρη: Είναι κατανοητή η κατάσταση που βιώνουμε, συμπαραστεκόμαστε στους συμπολίτες μας που νοσούν, σεβόμαστε τους εργαζομένους του συστήματος υγείας και με την καθημερινή υπεύθυνη στάση μας, συμβάλλουμε στη μη διασπορά του ιού. Το γεγονός αυτό όμως, δεν μας αποτρέπει από τον σχεδιασμό εναλλακτικών προτάσεων, που μπορούν να γίνουν μέσα στα όρια των υγειονομικών περιορισμών σεβόμενοι τους νόμους του κράτους μας. Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αυτά που ορίζουν το τι θα γίνει κάθε εβδομάδα και μερικές φορές κάθε μέρα, ΟΜΩΣ οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και με σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο!

Η πρόταση που παρουσιάστηκε ολοκληρωμένα, με σαφήνεια και τεκμηρίωση έλαβε χώρα στις 7 Απριλίου 2021 και είχε ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία. Σχεδιασμός και προετοιμασία! Κληθήκαμε πολύ αργά να πούμε την γνώμη μας, παρόλα αυτά, ήρθαμε προετοιμασμένοι και με προτάσεις ουσίας. Περιοριστήκαμε σε πρόταση για την πομπή γιατί αυτό ήταν και το θέμα της συνάντησης την 7η Απριλίου.

Πρόκειται για πρόταση που δεν περιλαμβάνει θεατές, παρά μόνο συμμετέχοντες στην πομπή, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για κινούμενους συμμετέχοντες με αποστάσεις και σταθερούς συμμετέχοντες επίσης με αποστάσεις σε εξωτερικό χώρο. Μια πρόταση που βασίζεται στην ελληνική νομοθεσία και το ελληνικό Σύνταγμα. Μια πρόταση που εξηγεί το σκοπό, προτείνει ενέργειες, θέτει περιορισμούς και φυσικά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που βιώνουμε. Μια πρόταση που θέτει στον πυρήνα της τα βιώματα της πόλης μας και τους εορτασμούς που κάνουμε κάθε χρόνο, με συμμετέχοντες φέτος μόνο τους Μεσολογγίτες αφού δυστυχώς υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις και δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπους από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Μια πρόταση που προτρέπει τους συμπολίτες μας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, να μην συνωστιστούν το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Να τηρηθούν όλα τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας όπως γίνεται σε όλες τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Δυστυχώς φέτος, χωρίς θεατές.

Αναρωτηθείτε, ή ψάξτε (αν σας ενδιαφέρει δημοσιογραφικά) πότε ο Δήμος Μεσολογγίου ενεργοποιήθηκε για να βρει τις νόμιμες εναλλακτικές! Σε δύο συναντήσεις πάντως (στις 5 και στις 7 Απριλίου), το Πνευματικό Κέντρο εμφανίστηκε χωρίς κανέναν σχεδιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εμείς συγκαλέσαμε Συμβούλιο Κοινότητας στις 5 Απριλίου με θέμα τις Εορτές Εξόδου καλώντας τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου να συμμετέχει. Μας ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετέχει και αντ’αυτού οργάνωσε την ίδια σχεδόν ώρα συνάντηση με όλους τους συλλόγους της πόλης καλώντας μας να παραβρεθούμε. Καταφέραμε να συντομεύσουμε το Συμβούλιό μας και να παραβρεθούμε. Εκεί διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο και καμία πρόθεση ενημέρωσης, εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου και της Δημοτικής Αρχής, για το τι θα γίνει. Ο μόνος που τοποθετήθηκε με σαφήνεια και με βάση την πολύχρονη εμπειρία του ήταν ο τελετάρχης της πομπής εκφράζοντας την γνώμη του και τις προτάσεις του.

Παράλληλα, διαβάσαμε σε άλλο δημοσιευμα σας (διότι η Δημοτική αρχή και το Πνευματικό κέντρο ΑΚΟΜΑ δεν μας έχουν ενημερώσει) το τι θα γίνει το Σάββατο του Λαζάρου. Όπως μαθαίνουμε υπάρχει τηλεοπτικό πλάνο το οποίο δεσμεύει τον χώρο έξω από τον Κήπο των Ηρώων για μια παρουσίαση με συγκεκριμένη σκηνοθεσία. Εμπλέκει μάλιστα επαγγελματίες οι οποίοι θα έρθουν στην πόλη μας για να εργαστούν προς το σκοπό αυτό.

Κλείνω, σημειώνοντας, ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Απριλίου η συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς το πρόσωπό μου ήταν καθόλα απαράδεκτη. Με διέκοπτε συνεχώς, αφαιρώντας μου όλως παρανόμως τη δυνατότητα να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου και μη δινοντάς μου την νόμιμη και εκ του κανονισμού δυνατότητα μου να απαντήσω (για ένα λεπτό) επί προσωπικού στους σχολιασμούς που έγιναν. Επίσης ο κύριος Δήμαρχος δεν απάντησε στο ερώτημα που του έθεσα στην αρχή της συνεδρίασης για το εν λόγω θέμα.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι οι πολίτες και οι φορείς του Μεσολογγίου πλέον παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις. Ίσως να μην σας αρέσει αυτό. Αντιθέτως, εμείς θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την προσπάθεια μας, για συμμετοχή των πολιτών στη δημόσια διοίκηση. Όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές, τις πράξεις και τα γραφόμενά μας.

Προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια, διότι από εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν την πραγματικότητα των γεγονότων και να διαμορφώνουν τη δική τους άποψη και γνώμη.

Όλγα Δασκαλή
Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου

ttps://iaitoloakarnania.gr

Σχόλια