Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου για συμμετοχή στην αυτοκινητοπομπή-διαμαρτυρία ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων.

 


Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό του Ξηρομέρου να συμμετάσχει την Κυριακή 11.4.2021,

στις 6.30 μ.μ , στην αυτοκινητοπομπή-διαμαρτυρία ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων.

Η εφαρμογή του σχεδίου επέκτασης της ΠΟΑΥ θα είναι ένα έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής και των άλλων γειτονικών περιοχών, γιατί με βάση αυτή τη χωροθέτηση δρομολογούνται εξελίξεις που θα επιτρέψουν την άναρχη και ανεξέλεγκτη επέκταση των υφιστάμενων ιχθυοκαλλιεργειών, αλλά και την εγκατάσταση νέων καλύπτοντας όχι μόνο το θαλάσσιο χώρο που απέμεινε, αλλά και χώρο από τη στεριά για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα επιβαρύνουν περισσότερο το περιβάλλον. Ήδη οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής μας βιώνουν την τραγική περιβαλλοντολογική υποβάθμιση των θαλασσών μας.

Οι επιπτώσεις είναι δυσμενέστατες για την υγεία των κατοίκων, τον τουρισμό, τον παραδοσιακό τρόπο αλιείας. Είναι αποδεδειγμένο πλέον και επιστημονικά ότι το περίσσευμα της τροφής και τα εκκρίματα της παράκτιας ιχθυοκαλλιέργειας θολώνουν τα θαλάσσια νερά και προκαλούν νέκρωση του βυθού κάτω από τις δεξαμενές και τα κλουβιά, αλλά και σε ευρύτερες θαλάσσιες ζώνες.

Σπάμε το φόβο μας, αγωνιζόμαστε όλοι κι αυτή η απόφαση να μείνει στα χαρτιά. Να μην αφήσουμε να υποβαθμιστεί η περιοχή μας, να προστατεύσουμε την υγεία του λαού, των παιδιών μας και του τόπου μας και όχι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Παλεύουμε για θάλασσες καθαρές και ανοιχτές για το λαό.


Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου

Σχόλια