Ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση του περιστατικού Covid στο Δημαρχιακό κατάστημα Αστακού.

 


rantevou dimos xiromeroy 1112021
 
Αστακός 5.4.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι:
Οι επαφές εντός του χώρου εργασίας θεωρούνται επαφές χαμηλού κινδύνου (χρήση μάσκας-προστατευτικά plexiglass- δεν υπάρχουν επαφές με χρόνο μεγαλύτερο των 15 λεπτών σε απόσταση μικρότερη του 1,5μέτρου).
(Όσον αφορά στις επαφές χαμηλού κινδύνου αυτές συνεχίζουν την εργασία τους με οδηγίες για αυτοπαρακολούθηση της υγείας τους για 14 ημέρες https://eody.gov.gr/odigies-gia-apomonosi-epafon-sto-spiti/)
 
Αν το μοριακό τεστ για SARS-CoV-2 είναι θετικό:
Ο εργαζόμενος ενημερώνει άμεσα τον συντονιστή διαχείρισης COVID-19 της οργανικής μονάδας και ακολουθεί ιχνηλάτηση των επαφών που είχε στην επιχείρηση, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 1135) και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: (https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/03/covid-19-diaxeirisi-epafon.pdf).
 
Χρόνος επιστροφής στην εργασία:
- Ο εργαζόμενος με θετικό μοριακό τεστ μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10ημέρου από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και ύφεση των συμπτωμάτων του. Για την επάνοδο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου τεστ.
- Οι επαφές υψηλού κινδύνου του επιβεβαιωμένου κρούσματος θα απομακρυνθούν από τον χώρο εργασίας τους και να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες. https://eody.gov.gr/odigies-gia-apomonosi-epafon-sto-spiti/
 
Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, ασυμπτωματικό άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, κάνει με δική του πρωτοβουλία ή για εξατομικευμένους λόγους εργαστηριακό έλεγχο, τότε:
- Εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό: Παραμένει σε κατ' οίκον απομόνωση για 10 ημέρες από την ημέρα διενέργειας του τεστ (εφόσον παραμένει ασυμπτωματικό).
- Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό: Παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου.
Όσον αφορά στις επαφές χαμηλού κινδύνου αυτές συνεχίζουν την εργασία τους με οδηγίες για αυτοπαρακολούθηση της υγείας τους για 14 ημέρες https://eody.gov.gr/odigies-gia-apomonosi-epafon-sto-spiti/
Αν από τα μοριακά τεστ της Δευτέρας προκύψουν νέα κρούσματα το πρωτόκολλο αντιμετώπισης αλλάζει.
Για άλλη μια φορά θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στα ατομικά μέτρα προστασίας.
 
Με εκτίμηση
 
Τριανταφυλλάκης Λεων Ιωάννης
Δήμαρχος Ξηρομέρου

Σχόλια


  1. Δήμαρχε ο ΝΗΡΕΑΣ όταν παρουσιάστηκε ένα θετικό κρούσμα έβαλε ολόκληρη την πρωινή βάρδια με 60 άτομα σε καραντίνα 14 ημερών και εσύ μας λες παραμύθια , ότι δεν ήταν στενή επαφή μέσα στον χώρο του Δημαρχείου μεταξύ των εργαζομένων . δεν σας πιστεύουμε με αυτά που λέτε .από την Παρασκευή που υπήρξε το κρούσμα ,αν μετέδωσε την αρρώστια σε έναν άλλο μέχρι σήμερα και δεν την έχει αναπτύξει από ότι διαβάζουμε, αλά να την αναπτύξει σε δύο ή τρεις ή τέσσερες ή πέντε ημέρες . μην παίζετε παιγνίδια με την ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους που μπορεί να υπάρχουν και ευπαθείς ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Φαίνεται πως σε κάποιους αρέσει να παίζουν όχι απλά με τον κίνδυνο ,αλλά με την φωτιά ,αφού το λεγόμενο κρούσμα Covid στο Δημαρχείο μετέδιδε και πριν την Παρασκευή που ήταν η τελευταία ημέρα εργασίας του όλες τις προηγούμενες ημέρες που ήταν ως απλός φορέας όταν γινόταν η επώαση του ιού ,έτσι είναι άγνωστο σε πόσα άτομα μπορεί να έχει μεταδοθεί ήδη ο ιός και ποια ημέρα θα γίνουν θετικά στον ιό τα άτομα αυτά .
    Επίσης όταν λέμε το 8ημερο μετά το οποίοι κάποιος ο οποίος έκανε το test και βγήκε θετικό ,δεν είναι απόλυτο, πως μετά τις 8 ημέρες δεν μπορεί να βγάλει θετικό το test ,αλλά είναι ένα χρονικό διάστημα ,το οποίο θεωρείται αρκετά ασφαλές .
    Τώρα για το πόσο στενή μπορεί ήταν η επαφή ο χρόνος θα δείξει ,όταν σε έναν μικρό χώρο εργάζονται περίπου 20 εργαζόμενοι ,οι οποίοι δεν είναι βέβαιο ότι και τις 7,5 ώρες της ημερήσιας εργασίας τους φορούν σωστά τις μάσκες τους και κρατάνε πάντα τις σωστές αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους ,για αυτό η επαφή κάτω από τέτοιες συνθήκες πρέπει να θεωρείται στενή και θα πρέπει ασφαλώς να ήταν ήδη σε κατ οίκον καραντίνα όλοι τους μέχρι την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των 8 ημερών από την τελευταία επαφή και μετά να παρουσίαζαν αρνητικό test για να επιστρέψουν στην εργασία τους .
    Φαίνεται πως κάποιοι αγνοούν πως ο ιός πλέον έχει φοβερή μεταδοτικότητα και έτσι θα φέρουν τεράστια ευθύνη , επειδή οι Εργαζόμενοι στο Δημαρχείο δεν μπήκαν από την Παρασκευή σε καραντίνα και στο διάστημα αυτό μετέδωσαν ήδη τον ιό σε συγγενικά τους πρόσωπα ,τα οποία ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου .
    Αναλάβατε ήδη κύριοι τεράστια ευθύνη με απρόβλεπτες κοινωνικές επεκτάσεις
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου