Πέτσας για lockdown: «Είμαστε στο τέλος του δρόμου»

Σε σταδιακή χαλάρωση του lockdown προχωρά από τη Δευτέρα 5 Απριλίου η χώρα κάνοντας αρχή με το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «βρισκόμαστε στο τέλος του δρόμου» ενώ αναφέρθηκε και στους τρεις παράγοντες που οδήγησαν στο ανοιγμα των καταστημάτων.

Η άρση των μέτρων κρίθηκε αναγκαία παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς θεωρήθηκε ότι θα βοηθήσει τόσο στην οικονομία που «ασφυκτιά» όσο και στην ψυχολογία των πολιτών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, σημείωσε ότι οι αποφάσεις της άρσης ορισμένων περιορισμών ακολούθησαν την σχετική σταθεροποίηση της καμπύλης της πανδημίας, τον ρυθμό των εμβολιασμών που προχωράει κανονικά αλλά και την αλλαγή του καιρού.

«Αυτά τα τρία μαζί μας δίνουν μια μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι μπορούμε τον Απρίλιο να έχουμε καλό αποτέλεσμα και πραγματικά να φτάσουμε με ένα αισιόδοξο χαμόγελο μετά το Πάσχα».

Κρίσιμο παράγοντα στην αποτελεσματικότητα των μέτρων θα παίξει η ατομική ευθύνη, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αφού πρόκειται για ιδιαίτερα απλά μέτρα τα οποία μπορούν και πρέπει να εφαρμοστούν από όλους.

«Εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε οι λίγοι αυτοί που δεν τηρούν τα μέτρα να μπορούν να ελεγχθούν καλύτερα», σημείωσε ο υπουργός.

«Αυτός μήνας είναι δύσκολος. Μπορούμε όμως να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και μετά το Πάσχα να έχουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται».

dikaiologitika.gr

Σχόλια