Απάντηση Κατσιφάρα: «Επιστρατεύτηκε ο Τσιχριτζής για να σώσει τη δεξιά που κλείνει τα Τμήματα»

Στο τέλος της συζήτησης για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου παρενεβη ο Απόστολος Κατσιφαρας, θέλοντας να δώσει μια απάντηση στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Στην ίδια συνεδρίαση νωρίτερα, ο κ. Τσιχριτζής ουσιαστικά είχε κατηγορήσει τον κ. Κατσιφαρα ότι ήρθε σε συνεννόηση με τον τότε υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, «ανταλλάσσοντας» τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας , ώστε να πάρει η Πάτρα την Νομική Σχολή.

Ο κ. Κατσιφαρας πριν λίγο υποστήριξε πως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου «επιστρατεύτηκε» για να σώσει τη δεξιά παράταξη που είναι εκείνη που κλείνει τα Τμήματα.
«Υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον και όταν ήμουν περιφερειάρχης και τώρα. Αυτό δεν αλλάζει. Την δεξιά παράταξη δεν γίνεται να την σώσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, είπε χαρακτηριστικά, με τον κ. Φαρμάκη να παρεμβαίνει και του ζητά να χαμηλώσει τους τόνους.

Νωρίτερα ο κ. Φαρμάκης, ζήτησε «ειλικρίνεια, συνεργασία και συμφωνίες» στο Συμβούλιο , βαδίζοντας σε έναν πιο ρεαλιστικό δρόμο, ώστε μέσω συγκεκριμένων προτάσεων να μην επιτευχθεί ο σχεδιασμός του Υπ. Παιδείας-Πανεπιστημίου Πατρών.

 Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, δεν μπορεί χωρίς να υπάρχει κεντρική πολιτική για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να ξεκινούν αλλαγές στα ΑΕΙ.

Σχόλια