Γλυκά Νερά: «Η αστυνομία έχει ήδη στοιχεία στα χέρια της» – Νέες δηλώσεις του συζύγου της Κάρολαϊν

Γλυκά Νερά: «Η αστυνομία έχει ήδη στοιχεία στα χέρια της» – Νέες δηλώσεις του συζύγου της Κάρολαϊν

Στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά όπου πριν λίγες μέρες δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν, επέστρεψε σήμερα ο σύζυγός της.

Όπως είπε, τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε επαφή και συνεργασία με την Αστυνομία και μάλιστα τόνισε ότι οι αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους στοιχεία για τη δολοφονία και προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ.

Για το 11 μηνών παιδί του είπε ότι η κορούλα του βρίσκεται σε ασφαλή χέρια, ενώ ζήτησε από όποιον γνωρίζει να βοηθήσει στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

«Με έλυσαν οι αστυνομικοί μέσα στο σπίτι μου και τότε κατάλαβα ότι ήταν νεκρή η γυναίκα μου», είπε ακόμα συγκλονισμένος ο 32χρονος Χαράλαμπος.

 Mια αγριότητα χωρίς προηγούμενο

Θα μπορούσε να καταγραφεί στα βιβλία των συμβάντων του οικείου αστυνομικού τμήματος, έως μια ληστεία στα Γλυκά Νερά.

Η βιαιότητα όμως και o τρόπος με τον οποίο δολοφόνησαν την Κάρολαϊν, μετέτρεψαν την υπόθεση σε ένα έγκλημα που δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους, ενώ οι εφιαλτικές στιγμές του ζευγαριού δύσκολα θα αποτυπώνονταν στις κινηματογραφικές οθόνες ακόμα και από τους πιο ευφάνταστους σεναριογράφους αστυνομικών θρίλερ.

Οι δολοφόνοι της νεαρής μητέρας όπως όλα δείχνουν αποτελούν μέλη μιας αδίστακτης συμμορίας που δραστηριοποιείται κυρίως στα Βόρεια Προάστια. Τουλάχιστον τέσσερις ληστείες που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο ένα χρόνο σε περιοχές των Βορείων Προαστίων έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά των Γλυκών Νερών. Οι δράστες σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις άσκησαν βία στα θύματα τους. Η μόνη διαφορά με αυτή που διεπράχθη στα Γλυκά Νερά, ήταν ότι εκεί αφαίρεσαν με πρωτοφανή αγριότητα για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά, τη ζωή μιας 20χρονης μητέρας, ενώ στον ίδιο χώρο βρίσκονταν ο 32χρονος σύζυγος της και το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι της.

Ο ασφυκτικός θάνατος την Κάρολαιν που πραγματοποιήθηκε, από έναν εκ των δραστών ο οποίος έκλεισε το στόμα της κοπέλας με κομμάτια από ύφασμα και την παλάμη των χεριών του, ενώ ταυτόχρονα έφραξε με τα δάχτυλα του και την μύτη της, προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο και να απασχόλησε ακόμα και τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. “Το μεγαλύτερο τους επιχειρησιακό λάθος δεν είναι άλλο από το ότι δολοφόνησαν την 20χρονη», αναφέρουν στο newsit.gr, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που έχουν απόλυτη γνώση κι ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι τρεις δράστες που εισέβαλαν από το παράθυρο του υπογείου της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά παρότι ήταν επαγγελματίες ληστές, άφησαν πίσω τους πολλά στοιχεία από το προφίλ τους. Εκτός από το γενετικό τους υλικό που μπορεί να εντοπιστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, αποκάλυψαν κι άλλα χαρακτηριστικά τους, όπως τη βιαιότητα τους ή οποία μπορεί να αποκωδικοποιηθεί από τους ερευνητές της ΕΛ. ΑΣ.

Η λίστα των περίπου 100 υπόπτων ποινικών, μεταξύ των οποίων Έλληνες και αλλοδαποί εγκληματίες οι οποίοι είναι σεσημασμένοι ή αποφυλακίστηκαν πρόσφατα και έχουν εμπλακεί κατά το παρελθόν σε βίαια εγκλήματα γίνεται φύλλο φτερό από τους άνδρες του Ανθρωποκτονιών.

Ήδη έχει γίνει κάποιος διαχωρισμός, με αρκετούς από αυτούς να ερευνώνται περισσότερο από τους αστυνομικούς και με κάποιους άλλους να τίθενται εκτός πλαισίου. Κι αυτό γιατί οι αστυνομικοί κινούνται με γνώμονα, όπως αναφέρουν και στο newsit.gr αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ με τα εξής δεδομένα: «Το πιο χαρακτηριστικό σε αυτό το έγκλημα ήταν η περιττή και αχρείαστη άσκηση βίας. Οι συγκεκριμένοι κακοποιοί διακατέχονται από αίσθηση εξουσίας καθώς σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους δεν την έχουν. Έτσι όπως ενήργησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας πήραν αυτό που ήθελαν την επιβεβαίωση».

Έτσι στο κάδρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ μπαίνουν άτομα που όπως έχουν αποδείξει κατά το παρελθόν αδιαφορούν για τη ανθρώπινη ζωή, όταν θέλουν να φέρουν εις πέρας της αποστολή τους. Η αίσθηση της εξουσίας, η βιαιότητα αλλά επιβεβαίωση των ενεργειών τους αποτελούν τα τρία χαρακτηριστικά που κυριαρχούν στο προφίλ των δραστών.

Αυτό φανερώνει και η δολοφονική τους εισβολή στη μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά. Τα τρία ανθρωπόμορφα τέρατα αφού σκότωσαν το σκύλο της οικογένειας, δεν σταμάτησαν το αποτρόπαιο έργο τους εκεί. Ακινητοποίησαν το 32χρονο πιλότο ελικοπτέρων και αφού τον έδεσαν χειροπόδαρα, παρότι πήραν την απάντηση που βρίσκονταν τα χρήματα συνέχισαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους. Δεν κλονίσθηκαν ούτε από το κλάμα βρέφους, το οποίο προσπαθούσε να προστατέψει η μητέρα του. Έπιασαν την Κάρολαιν και την έπνιξαν, ενώ θα μπορούσαν την ακινητοποιήσουν με παρόμοιο τρόπο με αυτό του άνδρα της.

Πηγή: newsit.gr (Θανάσης Γερασιμίδης – Μαρίνος Αλειφέρης)

Φωτογραφίες: newsit.gr (Intime.gr)

Σχόλια