Μεσολόγγι: Τα μισά τεστ κορωνοϊού είναι θετικά -Τι ευθύνεται για την έξαρση κρουσμάτων



Δραματική μοιάζει πλέον η κατάσταση στο Μεσολόγγι καθώς παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, με τις μολύνσεις να έχουν πενταπλασιαστεί.


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου έγιναν την προηγούμενη ημέρα έξι εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού. «Τα μισά σχεδόν τεστ που έχουν σταλεί σε Αθήνα και Πάτρα μέχρι στιγμής, σήμερα, έχουν βρεθεί θετικά. Έχουμε φτάσει σε σημείο να κάνουμε 10πλάσια τεστ από ότι κάναμε πριν 15-20 μέρες. Ο αριθμός των θετικών έχει αυξηθεί σε ένα βαθμό που αν δεν προσέξουμε τώρα, θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες περισσότερο» αναφέρει ο Γιώργος Στεφανάτος, οδηγός ΕΟΔΥ, στον ΣΚΑΪ, ενώ κάτοικος προσθέτει πως «υπήρξε συνωστισμός το Πάσχα και σε μπαρ και σε μαγαζιά και σε εκκλησίες».


 Πού οφείλεται η έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μεσολόγγι

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ά ΕΛΜΕ Μεσολογγίου, Κωνσταντίνο Κατσαρό, τρείς είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας.


Ο πρώτος ήταν κάποια υπαίθρια κορωνοπάρτι που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα με την συμμετοχή δεκάδων νεαρών, ένας δεύτερος είναι οι αρνητές του κορωνοϊού, οι οποίοι δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προφύλαξης και φυσικά δεν προχώρησαν σε εμβολιασμό. Ενώ, σημαντικός παράγοντας ήταν ότι κάποιοι ιερείς σε ναούς τη περιοχής ζητούσαν από τους πιστούς να μην φορούν μάσκες όταν μπαίνουν στις εκκλησίες.


«Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ιερείς σήμερα είναι θετικοί, πολλοί άνθρωποι του περιβάλλοντος είναι θετικοί και από τα στοιχεία τα δεδομένα όλοι γύρω από αυτό το χώρο είναι πάρα πολλοί θετικοί στην πανδημία», σχολιάζει ο Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. «Ήταν οι εκκλησίες, γεμάτες. Ερχόταν ο κόσμος μέχρι εδώ με τη μάσκα και ύστερα την πετάγανε» περιγράφει κάτοικος.


Κλειστά τα σχολεία στο Μεσολόγγι

Δεν θα ανοίξουν έως την προσεχή Τετάρτη, 12 Μαΐου, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ειδικά σχολεία του δήμου Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου Κώστα Λύρου. «Για τρεις μέρες να μην ανοίξουν τα σχολεία για να γίνει επανεξέταση και έχουμε καλύτερη εικόνα», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Μεσολογγίου.


«Αρκετοί εκπαιδευτικοί και μαθητές από το δήμο Μεσολογγίου είναι θετικοί και επίσης αρκετοί βρίσκονται σε καραντίνα γιατί ήρθαν σε επαφή με κρούσμα. Υπάρχουν σχολικές μονάδες που οι καθαρίστριες νοσούν και υπάρχει και πρόβλημα καθαριότητας» προσθέτει ο Αναστάσιος Σκαρμούτσος, Εκπρόσωπος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου. «Στην εκπαιδευτική κοινότητα θρηνούμε δύο θύματα στην περιοχή μας και μάλιστα είναι μια τραγική κατάσταση γιατί ήταν πολύτεκνοι, ήταν ένα ζευγάρι και αφήνουν πίσω τους παιδιά. Καταλαβαίνετε ότι εμάς μας άφησε έντονα τα σημάδια της η πανδημία» επισημαίνει

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/mesologgi-misa-test-koronoioy-thetika-eody

Σχόλια