Χριστίνα Σταρακά: "Δυστυχώς για μια ακόμη φορά στο θέμα του Πανεπιστημίου τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις"

 


    Σχετικά με τις δυσάρεστες εξελίξεις στα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά δήλωσε:

"Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενημέρωσε την πρυτανική αρχή πως κάνει αποδεκτό το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ένα δήθεν "στρατηγικό σχέδιο" που περιορίζεται μόνο στα Περιφερειακά Πανεπιστημιακά Τμήματα του τόπου μας, με μοναδικό σκοπό  την κατάργηση τους.
Οι μεθοδεύσεις μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζονται απροκάλυπτα, σε βάρος της τοπικής κοινωνίας αλλά και των φοιτητών και των οικογενειών τους.
Δεν μας προκαλούν όμως εντύπωση. Άλλωστε διαχρονικά, τόσο η κεντρική εξουσία όσο και το Πανεπιστήμιο Πατρών, ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στο Αγρίνιο. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς. 
Από την ημέρα που εγκρίθηκε το "στρατηγικό σχέδιο" του Πανεπιστημίου Πατρών τι κάναμε;
Θεωρούμε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος που μπορεί να αποβεί μοιραίος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην περιοχή. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο και πολύ φοβάμαι ότι η τακτική αυτή θα κοστίσει και θα είναι αδύνατον να υπάρξει επανόρθωση.
Μόνο με τα ψηφίσματα και τις ερωτήσεις στην Βουλή δεν λύνεται το σοβαρό αυτό θέμα, ούτε και κανένα άλλο από τα χρονίζοντα θέματα του τόπου μας. Αν δεν συσπειρωθούμε, κάνοντας τους πολίτες του Αγρινίου ενεργό παράγοντα της διεκδίκησης, δεν πρόκειται να θορυβηθεί κανείς στα κέντρα αποφάσεων.
Ελπίζουμε, έστω και την ύστατη στιγμή, οι φορείς μαζί με το πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό να μπορέσουμε να ασκήσουμε αληθινή πίεση στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να μην υλοποιήσει αυτό το καταστροφικό σχέδιο για την περιοχή μας. Να ενώσουμε όλοι μας, όλες μας τις δυνάμεις  και να εναντιωθούμε απέναντι στον υποβιβασμό του τόπου μας. Τα παραδείγματα είναι πολλά από όλες τις άλλες πόλεις της Ελλάδας, πλην του Αγρινίου, που έχουν πανεπιστημιακά τμήματα».

 

Σχόλια