Δήλωση του Δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου για την αντικατάσταση του διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

 



Η επιλογή διοικητή ενός νοσηλευτικού ιδρύματος αναμφίβολα είναι μια πολιτική επιλογή. Πληροφορηθήκαμε όλοι σήμερα την αντικατάσταση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Πάνου Παπαδόπουλου.

Όσοι ζούμε και εργαζόμαστε σ’ αυτό τον τόπο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις προσπάθειες που κατέβαλλε για να αναβαθμιστεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο καλύπτει πληθυσμό περίπου 80.000 κατοίκων και ήταν για χρόνια σε καθοδική πορεία από άποψη παροχής υπηρεσιών.


Η δημοτική αρχή έχει χρέος να αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία, να παρεμβαίνει σε ότι αφορά τον Δήμο μας και να είναι αντικειμενική.

Είχαμε αποδοτική συνεργασία με τον Διοικητή παρότι μπορεί να μας χωρίζουν ιδεολογικές διαφορές. Τις παραμερίσαμε για το καλό της τοπικής κοινωνίας. 


Τα θέματα υγείας προηγούνται και ο ίδιος έχει πολλάκις αναγνωρίσει το ενδιαφέρον που δείχνει ο Δήμος γι’ αυτό το ζήτημα με έμπρακτες προσφορές προς το Νοσοκομείο.


Στη δίνη της πανδημίας στον τόπο μας, μεσούσης της εμβολιαστικής εκστρατείας και ενώ σε όλα αυτά το Νοσοκομείο μας ανταποκρίνεται επάξια, η οποιαδήποτε αντικατάσταση του διοικητή  του κρίνεται ως άκαιρη. 


Δίνει δε  την εντύπωση ότι οι προθέσεις μιας τέτοιας απόφασης δεν έρχονται να υπηρετήσουν τις ανάγκες μιας κοινωνίας.

Σε κρίσιμα όμως ζητήματα όπως η υγεία είναι καλό και χρήσιμο να κρίνουμε με βάση τις ανάγκες αυτές.

Σχόλια