Συνάντηση Επιτροπής Αγώνα με τον ιδιοκτήτη της Μύτικας Α.Ε.

 


Ημερομηνία, 18.5.2021

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ

ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Συνάντηση Επιτροπής Αγώνα με τον ιδιοκτήτη της Μύτικας Α.Ε.


Κατόπιν αιτήματος του επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνου Αυδή, ιδιοκτήτη της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας Μύτικας Α.Ε., ο οποίος ζήτησε να συναντηθεί και να συζητήσει με την Επιτροπή Αγώνα, έλαβε έγκαιρα πρόσκληση και την Κυριακή 15 Μαΐου συμμετείχε στην Τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της. Γνωστοποιούμε σε όσους δεν γνωρίζουν, ότι ο κος Αυδής είναι δημότης Ξηρομέρου και δραστηριοποιείται ως ιχθυοκαλλιεργητής στη θαλάσσια περιοχή του Μύτικα από τριάντα και πλέον έτη και ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή, δηλαδή στον Μύτικα, κατασκευάζει μεγάλη Ξενοδοχειακή μονάδα.

Ο επιχειρηματίας ανέπτυξε γενικότερα τις θέσεις του για την εν λόγω Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) ισχυριζόμενος ότι η ίδρυσή της θα βάλει ένα τέλος στα χωροταξικά προβλήματα. Αναφέρθηκε στο αίτημα του για νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών στη χερσαία ζώνη και την αρνητική θέση του Δημ. Συμβουλίου. Αναπτύχθηκε ένας διάλογος που ορισμένες στιγμές ήταν έντονος λόγω των διαφορετικών απόψεων για το θέμα, αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας και από τις δύο πλευρές.

Η Επιτροπή Αγώνα έκανε γνωστό για άλλη μια φορά στον κο Αυδή, ότι η αντίθεσή της, δεν επικεντρώνεται στις υφιστάμενες ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά στην συγκεκριμένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε) της Π.Ο.Α.Υ η ίδρυση της οποίας όχι μόνο δεν λύνει τα χωροταξικά, περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά προβλήματα του παρελθόντος, αλλά θα προκαλέσει ακόμα περισσότερα στο μέλλον.

Τα μέλη της Επιτροπής άκουσαν με προσοχή αυτά που είχε να εκθέσει ο κ. Αυδής, έγινε ένας αναλυτικός διάλογος, όπως και ο κ. Αυδής άκουσε τις θέσεις τις Επιτροπής Αγώνα οι οποίες ήταν σαφείς:

1. Η Επιτροπή Αγώνα δεν απαντάει εξ ονόματος κανενός, οι θέσεις της αφορούν μόνο την ίδια όπως εκφράζεται μέσα από τα Δελτία Τύπου.

2. Η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα προσωπικό θέμα με κανένα επιχειρηματία.

3. Η Επιτροπή Αγώνα δεν είναι εναντίον του επιχειρείν ούτε του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών. Διαφωνεί όμως με τον προτεινόμενο σχεδιασμό της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, με τον οποίο δημιουργείται βιομηχανική ζώνη 41.000 στρεμμάτων στο θαλάσσιο χώρο, δεσμεύοντας συγχρόνως ακαθόριστο χερσαίο χώρο που περιλαμβάνει και το σύνολο της παράκτιας ζώνης, -ζώνης η οποία είναι προορισμένη για τουριστική ανάπτυξη-, αλλά και για παραθεριστική εκτόνωση των κατοίκων και της ενδοχώρας του νομού μας. Η Επιτροπή Αγώνα αγωνίζεται αυτό να μην συμβεί και να μη θεσμοθετηθεί ποτέ η συγκεκριμένη μελέτη της Π.Ο.Α.Υ και ειδικά στην παράκτια ζώνη.

4. Η Επιτροπή Αγώνα έχει καθορίσει από την αρχή -με δελτία τύπου- που έχει εκδώσει, ότι δεν στρέφεται κατά των υπαρχουσών μονάδων και των εργαζομένων σε αυτές, ούτε ζητάει να κλείσουν μονάδες, ούτε να απολυθούν εργαζόμενοι. Όσοι διαδίδουν αυτά τα ψέματα και τις συκοφαντίες, προσβάλουν των αγώνα μας και δυσφημούν τα μέλη της, ξεπερνώντας ακόμη και τα ποιο χαλαρά όρια ανοχής.

Η Επιτροπή Αγώνα αποδεικνύει ότι δεν αποφεύγει τον διάλογο με όποιον τον επιδιώκει και επιθυμεί κάποια στιγμή να βρεθεί μια λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ

ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Σχόλια