Άνεμο ...σκορπίσματα

 



Γράφει ο Νίκος Ζαρκαδούλας 

Τι διαφορά έχει το ΝΑΙ με την εισήγηση από το ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες; Επιτρέψτε μου να μοιραστώ λίγες  σκέψεις στο ζήτημα των ημερών!  

Από όταν δόθηκε η δυνατότητα παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις διαδικτυακά, γινόμαστε μάρτυρες μιας αντιπαράθεσης που συχνά-πυκνά ξεφεύγει από τα όρια διαλόγου! 

Το ίδιο έγινε και κατά την τελευταία συζήτηση όπου παρά την πρόδηλη πρόθεση του κ. Δημάρχου να φέρει προς ψήφιση των θέμα των ΑΠΕ με θετική εισήγηση, τελικά υπαναχώρησε και εισηγήθηκε αρνητικά. Σωστά κατά την γνώμη μου γιατί παρά τα υποσχόμενα  οικονομικά ωφέλη που δεν είναι ευκαταφρόνητα για ένα φτωχό Δήμο (και έφεραν και τον προβληματισμό) δεν υπάρχει καθαρό πλαίσιο! 


Εάν δεν τίθεται θέμα διαπλοκής, όπως τον εγκαλούν οι αντίπαλοί του - αλλά δεν το αποδεικνύουν κιόλας - τότε η πράξη του ήταν ο ορισμός Δημοκρατικής απόφασης! Τόσο με αυτή του την απόφαση όσο και με αυτές της απόρριψης δωρεάς απορριμματοφόρου αλλά και της ράμπας ιχθυοκαλλιέργειας, ο κ. Τριανταφυλλάκης και η παράταξη του έδειξαν ότι αφουγκράζονται την κοινωνία, ότι συνδιαλέγονται, ότι συγκρούονται με παλιές αντιλήψεις, και πάνω από όλα ότι δεν παραμένουν άκαμπτοι σε μια απόφαση που μπορεί να είναι λανθασμένη.


Η συγκεκριμένη όμως αλλαγή πλεύσης στο θέμα των ΑΠΕ πυροδότησε έκρηξη. Χάλασε το παιχνίδι. Εμείς κ. Δήμαρχε ήρθαμε για ντέρμπι πως μπορείς εσύ πριν την έναρξη να μας το κάνεις φιλικό; Δεν μπορείς να είσαι με μας. Η αντιπαράθεση θύμισε παιχνίδι νηπιαγωγείου όπου λέει: εδώ καθόμαστε εμεις γιατί το πιάσαμε πρώτοι! Έτσι οδηγηθήκαμε στο: ΝΑΙ με την εισήγηση και στο ΟΧΙ στις Ανεμογεννήτριες. Αυτή ήταν η «φανέλα» το χρώματα της ομάδας μας. Για να ξεχωρίσουμε ποιος παίζει με ποιον και ας συμφωνούμε!  


Τόσο σε αυτή τη συνεδρίαση όσο και σε άλλες η συζήτηση ποτέ δεν κινήθηκε γύρω από το πως θα βγούμε από το τέλμα. Τι θέλετε κύριοι ; Πως ονειρεύεστε το Δήμο σε 10-20 χρόνια; Τι θα παραδώσετε ; Ποιο είναι το πλάνο σας ; Αν έχετε! Γιατί κακά τα ψέμματα όλοι μαζί διοικήσατε και θα διοικείτε πότε με τη μια παράταξη και ποτέ την άλλη. 


Αν έρθει το κράτος (που αυτό κάνει με την ανικανότητας του) και σας ρωτήσει θέλετε ψάρια ναι ή όχι; θέλετε ανεμογεννήτριες ναι ή όχι; Και αν συνεχίσει και σας πει θέλετε δεν θέλετε θα έχετε και ανεμογεννήτριες και ιχθυοτροφεία και σεις αποφασίζετε για το μέρος. Που θα τα βάλετε ; Ορίστε μόνοι σας τη μοίρα του τόπου σας! Για ποιο πράγμα παλεύετε; Γιατί μετακινείστε  από παράταξη σε παράταξη; Τι προσδοκάτε; Απλή συντήρηση ατομικού υποδόριου κοιλιακού λίπους με επανεκλογή η μέλλον για όλους μας ; 

Για να είμαι δίκαιος στη κρίση μου (όσο αντιλαμβάνομαι) ή αν θέλετε να ενισχύουμε μια υγιή δημόσια κριτική ο κ. Δήμαρχος έκανε λάθος να μπει σε διαδικασία αντιπαράθεσης. Δεν θα έπρεπε να μιλήσει για το παρελθόν, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάει κάνεις πίσω στη συγκεκριμένη περίπτωση, οτι ήταν να μάθει το έμαθε, αν κοιτάξει  πίσω το μόνο που μπορεί να πάθει είναι να πετρώσει, να γίνει στήλη άλατος, να μην φύγει ποτέ από τα «Γόμορρα» του παρελθόντος!


https://outopikistis.blogspot.com


Σχόλια