Δεν περιποιεί τιμή για κανέναν μας , να μαζεύει ο Αντιδήμαρχος παλιά στρώματα από τους δρόμους .

 


Είναι άλλο πράγμα ο εθελοντισμός και η συμμετοχή σε αυτόν που περιποιέι τιμή όπως γίνετε  με τον καθαρισμό των ακτών στον οποίο συμμετέχουν και εθελοντές πολίτες και άλλο πράγμα  να βλέπεις τον Αντιδήμαρχό κάθιδρο να μαζεύει τα παλιά στρώματα από τους δρόμους μαζί με τον έναν χειριστή μηχανημάτων ως οδηγού του  ανοιχτού απορριμματοφόρου  ( που ούτε αυτού είναι η δουλειά του να μαζεύει στρώματα ).

Εγώ ως Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου  αισθάνθηκα ντροπή και για τον λόγο αυτό δεν τράβηξα μια φωτογραφία ή ένα Video.

Η εικόνα αυτή είναι η ομολογία της αποτυχίας στην διαχείριση του πολύ σημαντικού για τους πολίτες τομέα της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Και μην επαίρεστε  κύριε Δήμαρχε ότι προέκυψε οικονομία με τον πειραματισμό σας , διότι εάν υπήρχε οικονομία θα έπρεπε μόνο από την αύξηση των τετραγωνικών  μέτρων που έστειλε το Υπουργείο από τις ηλεκτρονικές δηλώσεις  που ήταν 62% πάρα πάνω από τον προηγούμενο χρόνο ,εκτός από τις χειρόγραφες δηλώσεις ,τις οποίες δεν εκκαθάρισαν οι υπηρεσίες λόγω φόρτου και όγκου εργασίας ,πράγμα το οποίο  σεβόμαστε απολύτως και θα ήταν και από αυτές άλλα   62% πάρα πάνω ,για τα οποία έπρεπε να προβείτε σε μείωση του τέλους καθαριότητας και φωτισμού το οποίο πληρώνουν κανονικά όλοι οι πολίτες με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ   πάνω από 60%,πράγμα το οποίο δεν κάνατε ,αλλά τα χρήματα των Δημοτών μπαίνουν κανονικά στο ταμείο των Δημοτών .

Εμείς από την αρχή σας δείξαμε τον δρόμο ,αλλά δυστυχώς εσείς τον  αγνοήσατε και τώρα εισπράττετε την αποτυχία σας.

Δεν είναι όμως το μοναδικό πρόβλημα .

Στον Μύτικα που αναγνωρίζουμε πως είναι δύσκολο το πρόβλημα της αποχέτευσης , για το οποίο όμως δεν έχετε κάνει και καμιά προσπάθεια , για βιολογικό καθαρισμό   ,μαζί με την Κανδήλα και τον Βάρνακα.

Έτσι το μεγάλο φρεάτιο, που υπάρχει πίσω από το Νηπιαγωγείο είναι γεμάτο  , όπως φαίνεται στην φωτογραφία ,όπου στους αγωγούς των ομβρίων κάποιοι αδειάζουν και τα οικιακά λύματα, με αποτέλεσμα τώρα το καλοκαίρι να υποφέρουν οι πολίτες που έχουν δίπλα τα σπίτια τους.

Και επειδή δεν επιτρέπεται από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος να κατασκευαστεί ένας  θαλάσσιος αγωγός , που θα τα μετέφερε σε απόσταση πεντακόσια μέτρα από την στεριά , θα πρέπει να φροντίσετε άμεσα , να πηγαίνει βυτίο εκκενώσεως βόθρων    δύο φορές την εβδομάδα, διότι αυτό είναι πολύ εύκολο .

Αστακός 28/5/2021

Παναγιώτης Στάικος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

Αναζωογόνηση Ξηρομέρου   






Σχόλια