Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και ο Δήμος Ναυπακτίας πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο με τις ακτογραμμές τους στη σχετική λίστα.



Ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο με τις ακτογραμμές τους στη σχετική λίστα. 

Ανάμεσα στις 545 βραβευμένες ακτές της Ελλάδος βρέθηκαν δυο παραλίες από το νομό Αιτωλοακαρνανίας που φημίζεται για τις καταγάλανες πλαζ από το Ιόνιο πέλαγος μέχρι και τον Κορινθιακό κόλπο.

Συγκεκριμένα, για ακόμη μια χρονιά οι παραλίες Κρυονέρι και Κάτω Βασιλική που αμφότερες επάγονται στο Δήμο Ναυπακτίας βραβεύθηκαν με τη «Γαλάζια Σημαία» μετά από την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

Μια ακόμη διάκριση για το νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι και η βράβευση της Μαρίνας «Κλεοπάτρα» του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, η οποία ξεχώρισε μαζί με 15 ακόμη μαρίνες από όλη την Ελλάδα για τις άψογες υποδομές, τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο θεσμός «Γαλάζια Σημαία» διαθέτει πολύ αυστηρά κριτήρια με απαραίτητη προϋπόθεση την ποιότητα των υδάτων και εν συνεχεία την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και πολλά άλλα.

Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα αυτά δεν υποβαθμίζουν τις υπόλοιπες -εξίσου μαγευτικές- παραλίες κατά το μήκος της ακτογραμμής του νομού μας, αλλά αποτελεί τροφή για σκέψη τόσο για τους αρμοδίους στις υπηρεσίες των Δήμων, όσο για τους λουόμενους που απολαμβάνουν κάθε χρόνο τις υπέροχες πλαζ της Αιτωλοακαρνανίας.

 Δείτε τη λίστα με όλες τις βραβευμένες ακτές, μαρίνες και το σκάφος.

Η μαρίνα «Κλεοπάτρα» από ψηλά – Photo Credits: marinas.com
https://iaitoloakarnania.gr

Σχόλια