Αλέξανδρος Φραίμης: Μήπως τελικά η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι και τόσο πράσινη;



 Όπως είχε προαναγγελθεί η διαβούλευση για τα αιολικά πάρκα - ανεμογεννήτριες που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή μας έχει ανοίξει . Από ότι φάνηκε κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τον κόσμο το τι πρέπει να κανει ώστε να συμμετάσχει στην διαδικασία της διαβούλευσης και αντιδράσει στην περίπτωση που υιοθετεί την αρχή «ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ» .


Ενα βασικό ζήτημα στην όλη αυτή διαδικασία αδειοδότησης αιολικών πάρκων είναι η έλλειψη διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες . Ελάχιστοι “πήραν χαμπάρι” το τι πρόκειται να γίνει στην περιοχή της δημοτικής ενότητας ΑΣΤΑΚΟΥ και φοβάμαι ότι αν δεν υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση και συνάμα αντίδραση θα αδειοδοτηθούν τα πάρκα και τα γύρω βουνά θα γεμίσουν “ anemistires” 😁.

Οι δημοτικοί άρχοντες ( συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ) ,κατ εμέ , θα πρέπει να πάρουν επίσημα θέση .

🔺Οι παρατάξεις τους θα οργανώσουν δράσεις και θα οργανωθούν σε κοινό μέτωπο ή θα προτιμήσουν να έρθουν σε συνδιαλλαγές με τις εταιρείες ώστε να λάβουν κάποια ελάχιστα ανταποδοτικά στο βωμό της δήθεν ανάπτυξης ;

🔺Οι «ενεργοί πολίτες» από την άλλη, θα σηκωθούν από τον καναπέ τους ή θα περιμένουν να κάνουν την δουλειά άλλοι ενώ αυτοί εκ του ασφαλούς θα συμπαραστέκονται σιωπηλά γιατί έχουν επιχειρήσεις και δεν κάνει να φαίνονται ενώ οι περισσότεροι θα σχολιάζουν ανώνυμα (αρνητικά ή θετικα)στα διάφορα τοπικά blogs;

🔺Ποια η γνώμη των επίδοξων υποψήφιων δημάρχων; (Δεν χωρά εδώ το ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ).




Για να δούμε λοιπόν αυτή την φορά ποιοι θα πρωτοστατήσουν !!!




Υ.Γ. Είχε προηγηθεί και παλαιότερη σχετική ανάρτηση μου αλλά μόλις πρόσφατα έρχεται πρώτη αντίδραση από κάποιους Προέδρους τοπικών κοινοτήτων .

Σχόλια