Αιτωλικό: Τιμήθηκε η ανατίναξη του γερμανικού τρένου στις 22 Ιούνη του 1944 (φωτο)

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την ανατίναξη του γερμανικού τρένου, στις 22 Ιούνη του 1944, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αιτωλικού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από τις ΚΟ Μεσολογγίου και Αιτωλικού του ΚΚΕ και το Παράρτημα Μεσολογγίου – Αιτωλικού της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Αναφέρει η σχετική ενημέρωση:

«Η εκδήλωση άρχισε με το προσκλητήριο των νεκρών, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο Γιώργος Χασιώτης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο χρονικό της μάχης, τις δύσκολες συνθήκες δράσης του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο και το πως κατάφερε μέσα από τις φυλακές και τις εξορίες και την αυτοθυσία των μελών και στελεχών του, να γίνει ο καθοδηγητής και ο αιμοδότης της Εθνικής αντίστασης.

Τόνισε την αναγκαιότητα της γνωστοποίησης τέτοιων ηρωικών κατορθωμάτων στα εργατικά-λαϊκά στρώματα και κύρια στη νεολαία, σήμερα που η ΕΕ διαθέτει τεράστια  κονδύλια για την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας. Κλείνοντας κάλεσε σε οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος για να μπορέσει ο λαός να πάρει ο ίδιος τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του, με την δική του εξουσία και να στείλει τους καπιταλιστές και τους φασίστες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

 Η εκδήλωση έκλεισε με καταθέσεις στεφανιών και την ανάκρουση του Πένθιμου Εμβατηρίου και του  Εθνικού Ύμνου».


Σχόλια