Εικαστικά δρώμενα από 9-19 Ιουλίου στο Ξηρόμερο με την επιμέλεια της Ελίνας Νιάρχου την στήριξη του Νομικού Προσώπου.

 


Με χαρά σας προσκαλούμε στα εικαστικά δρώμενα διάρκειας 9-19 Ιουλίου στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας.....


Με έδρα τον Μύτικα οργανώνουμε στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού πενθήμερο εργαστήρι τέχνης 9-13 Ιουλίου. Το εργαστήρι αυτό εμπνευσμένο από τοπικά θέματα σκοπό έχει να εισάγει τους συμμετέχοντες στο φανταστικό κόσμο της δημιουργίας με πολυποίκιλα μέσα και υλικά, όπως εικόνες, ήχους και κατασκευές.

Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και μεγάλοι από 6 ετών και πάνω. Το καθημερινό ωράριο θα είναι 10.00 με 12.30. Για οποιαδήποτε τροποποίηση θα ενημερώνονται οι συμμετέχοντες με προσωπικό μήνυμα. Απαραίτητη για τη συμμετοχή σας είναι η δήλωση των όνομα/επώνυμο/ τηλέφωνο είτε με email είτε τηλεφωνικώς στα στοιχεία που ακολουθούν.

Η επόμενη δράση του φετινού προγράμματος περιλαμβάνει αφηγήματα από παλιές ιστορίες της περιοχής. Σας καλούμε να συμμετέχετε ως αφηγητές είτε με τις δικές σας ιστορίες είτε αφηγούμενοι ιστορίες που έχουμε συλλέξει, είτε προσφέροντας ιστορίες που έχετε στο αρχείο σας. Οι αφηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 15,16,17 Ιουλίου σε τρία διαφορετικά χωριά η καθεμία, Μπαμπίνη/Αρχοντοχώρι/Κανδήλα και είναι ανοιχτές προς το κοινό. Σχετικά με την ώρα και την ακριβή τοποθεσία θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε ως αφηγητές ή να μας δώσετε τις ιστορίες σας προς ανάγνωση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία.

Επίσης θα γίνουν 2 προβολές με θέμα την τέχνη στις 18 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα ενώ στο ίδιο επίσης μέρος θα γίνει και το κλείσιμο των εικαστικών δρώμενων στις 19 Ιουλίου με την παρουσίαση του υλικού των δράσεων.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί Αντωνοπούλου Μαίρη, Lacombe Jeremy, Νιάρχου Ελίνα, Simian Romain

Δηλώσεις συμμετοχής : Ελίνα Νιάρχου

email :elinaniarchou@hotmail.com

Τηλ. :6942087223Τα παραπάνω εικαστικά δρώμενα επιμελείται η Ευαγγελία(Ελίνα)Νιάρχου σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. “Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια» του Δήμου Ξηρομέρου” και αποτελούν μέρος του ερευνητικού εικαστικού της έργου (Πρακτικές σύγχρονης τέχνης πάνω στον ανεξερεύνητο λαϊκό πολιτισμό του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας) , το οποίο υποστηρίζεται από το ΥΠΠΟΑ.

Σχόλια