Αγρίνιο: Με ευγένεια και κατανόηση η επαφή της Αστυνομίας με όσους βρίσκονται σε καραντίνα

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η Αιτωλοακαρνανία και η περιοχή του Αγρινίου «δοκιμάστηκαν» από την έξαρση του κορωνοϊού.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όλοι μας λίγο – πολύ έχουμε κάποιον γνωστό, φίλο ή συγγενή που νόσησε και χρειάστηκε να παραμείνει απομονωμένος σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να ανακάμψει η υγεία του…

«Καλημέρα κυρία Μαρία».
-«Καλημέρα καμάρι μου».
-«Πώς είστε σήμερα;».
-«Μια χαρά είμαι! Ευχαριστώ πολύ»!

Όπου κυρία Μαρία… βάλτε το Χ όνομα. Θα μπορούσε να ήταν ο οποιοσδήποτε. Θα μπορούσε να είναι συνομιλία μεταξύ ευγενικών γειτόνων, από αυλή σε αυλή ή από μπαλκόνι σε μπαλκόνι αλλά είναι κάτι ακόμη πιο ιδιαίτερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι γίνεται λόγος για άτομα που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

 Κι όμως, πολίτες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον ευγενέστατο τρόπο που συντελείται η (συχνή-σχεδόν καθημερινή) τηλεφωνική επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές, που καλούν, ώστε να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας τους, αφού υπάρχει η ανάγκη επικοινωνίας αλλά και ελέγχου με όσους είναι δηλωμένα κρούσματα κορωνοϊού ή στενές επαφές κρουσμάτων και βρίσκονται σε καραντίνα.

Τουλάχιστον ορισμένοι συμπολίτες, ιδίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι ακούγοντας στην άλλη άκρη της γραμμής φωνές με ευγένεια, ανθρωπιά και ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη η απόλυτη συμμόρφωση του κόσμου στους συγκεκριμένους περιορισμούς, μιας και παρά τους τακτικούς ελέγχους δεν έχει καταγραφεί περίπτωση πολίτη που να έχει «σπάσει» την καραντίνα του.

Σχόλια