Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας «Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή δίπλα στους πολίτες»

 


«Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή δίπλα στους πολίτες» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά για το θέμα που προέκυψε με τη διάθεση των self tests. 

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή δίπλα στους πολίτες. Από τα φαρμακεία έχουν προγραμματιστεί  η συντριπτική πλειοψηφία των εμβολιασμών. Δώσαμε μεγάλη μάχη για να πετύχει το εγχείρημα αυτό. Καθημερινά πολύ μεγάλος χρόνος του φαρμακοποιού αφιερωνόταν στο να κλείνουμε τα ραντεβού των πολιτών επιλέγοντας το εμβόλιο και τον τόπο εμβολιασμού. Από τις αρχές Απριλίου στηρίζουμε με τη διάθεση των δωρεάν self tests την ασφαλή επιστροφή στην εργασία, την εστίαση, την παιδεία. Καθημερινά 100 και πλέον πολίτες προσέρχονται στα φαρμακεία για να πάρουν τα δωρεάν self tests και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούμε να στηρίξουμε τους πολίτες όπως θα θέλαμε για τα χρόνια νοσήματα και για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει ένα φαρμακείο.

 Η πίεση που δέχονται τα φαρμακεία είναι τεράστια. 

Μέχρι τέλος Ιουνίου αποφασίσαμε να καλύψουμε τη δωρεάν διανομή σε όλους τους δικαιούχους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μαθητές, εκπαιδευτικούς.

 Εμείς ολοκληρώνοντας αυτή τη διαδικασία δεν βγαίνουμε από το διάλογο.

 Ήδη, την επόμενη εβδομάδα έχουμε πρόσκληση από το Υπουργείο Υγείας για να δούμε ένα νέο σχέδιο για τον Ιούλιο και να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να συνδράμουμε και την επόμενη μέρα» κατέληξε κ. Παπαθανάσης.

Το link της παρουσίας του κ. Παπαθανάση στην ΕΡΤ1:
https://youtu.be/EN7Fh2zUXes

Σχόλια