Ευχές Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη στους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

 


Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,

Μια ακόμη σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε, μια σχολική χρονιά διαφορετική, πρωτόγνωρη για όλους μας λόγω του covid-19.....


Στη πρώτη γραμμή όμως είσαστε εσείς, που καλείστε να δώσετε τη δική σας «μάχη» , έχοντας διανύσει μια χρονιά γεμάτη πίεση, άγχος, προσωπικές θυσίες και πολλές δυσκολίες.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις κορυφώνουν μια μακρά και επίμοχθη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους. Μια πορεία στην οποία χρειάστηκε, από τον κάθε νέο, μεθοδική προετοιμασία και επιμονή στην κατάκτηση των αναγκαίων γνώσεων.

Η ένταξη των τελειοφοίτων των Λυκείων στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, θα αποτελέσει την δικαίωση της προετοιμασίας που προηγήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, και έναν από τους σημαντικούς σταθμούς στην ζωή τους.

Με τις εξετάσεις που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ένας όμορφος κύκλος στη ζωή σας, που θα θυμάστε πάντα με νοσταλγία και χαμόγελο.

Ακολουθήστε τα όνειρά σας. Συγκεντρωθείτε στο στόχο σας και διεκδικήστε το μέλλον σας με αισιοδοξία, με σιγουριά, με πίστη στις δυνάμεις σας.


Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας μόνο από τους σταθμούς. Διώξτε το άγχος, αντιμετωπίστε αυτή τη δοκιμασία με ηρεμία, με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά. Δεν έχετε να αποδείξετε τίποτα και σε κανέναν.

Αλλά και όσοι υποψήφιοι δεν κατορθώσουν αυτή φορά να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τους δοθούν στο άμεσο μέλλον και άλλες πολλές και ουσιαστικές ευκαιρίες δημιουργικών στόχων.

Στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι σε αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο για την χώρα μας, στάθηκαν συμπαραστάτες στην εκπαιδευτική δοκιμασία των παιδιών τους, οφείλεται ιδιαίτερη μνεία και ένα δίκαιο «εύγε».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Σχόλια