Η εικαστική έκθεση με τίτλο: «Άορ, κοπίς, σφάγανο, τόξον κι όπλον». Ένας από τους τιμώμενους Ολυμπιονίκες, ο αείμνηστος Αστακιώτης Παντελής Καρασεβδάς.

 Την Τετάρτη 23 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού, στις 07:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, έλαβε χώρα εκδήλωση με διοργανωτή τη Συμπολιτεία Ολυμπίας, στο πλαίσια του «Δρόμου Εκεχειρίας 2021», θέλοντας να συμβάλλει στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και στο Πνεύμα του σύγχρονου Ολυμπισμού.
Στο χώρο του Φουαγιέ του Μουσείου λειτουργούσε παράλληλα η εικαστική έκθεση με τίτλο: «Άορ, κοπίς, σφάγανο, τόξον κι όπλον», με τον Αστακιώτη Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά, μια πολύπλευρη και σημαντική προσωπικότητα, να είναι ένα από τα πρόσωπα στα οποία έγινε εκτενής αναφορά.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι δύο μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες Γεώργιος Αβέρωφ και Ευάγγελος Ζάππας, μέσω του Ιδρύματος Ευάγγελου Αβέρωφ – Τοσίτσα και της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, καθώς υπήρξαν οι πρωτεργάτες για την υλοποίηση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, αλλά και πρωτοπόροι του κινήματος των εθνικών ευεργετών. Με τις χορηγίες των δύο μεγάλων ευεργετών αναστηλώθηκε το Παναθηναϊκό Στάδιο και έγινε εφικτό να διεξαχθούν στην Ελλάδα οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες και κτίσθηκε το Ζάππειο Μέγαρο, το πρώτο κτήριο που ανεγέρθη παγκοσμίως για την εξυπηρέτηση Ολυμπιακών αναγκών.
Εκτός από τους δύο εθνικούς ευεργέτες, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν διακριθέντες αθλητές της Ξιφασκίας, της Τοξοβολίας και της Σκοποβολής από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα, με τον αείμνηστο Αστακιώτη Παντελή Καρασεβδά να έχει την δική του ξεχωριστή θέση.
Τα πρόσωπα που παραστάθηκαν στην εκδήλωση από πλευράς Αιτωλοακαρνάνων (Δήμος Ξηρομέρου) είναι:
(Ευχαριστούμε τον κ. Χρήστο Μπόνη για τις πληροφορίες).

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ - ΙΑΤΡΟΣ.

ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΑΣΕΒΔΑ.
  • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (ΕΓΓΟΝΟΣ) - Επίτιμος Αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
  • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΑΣΕΒΔΑ (ΕΓΓΟΝΗ).

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ.
  • ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΖΩΗ (φωτορεπόρτερ της ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ και του Πρακτορείου EUROKINISSI).
  • ΧΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝ.ΣΥ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ).
  • ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Σ.Υ.Ξ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ).
https://veloutsanews.blogspot.com/2021/06/blog-post_782.html  •  
Σχόλια