Γ. Βαρεμένος για ΜΕΘ Νοσοκομείου Αγρινίου:Ο τρόπος που επιχειρείται να συγκαλυφθούν και να μετατοπισθούν οι ευθύνες είναι ανίερος και προσβλητικός για την μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους

 


Την παρακάτω δήλωση έκανε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανία του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου.

«Η πρωτοφανής επιχείρηση ανθρωποφαγίας που έχει εξαπολυθεί με αφορμή τον αριθμό θανάτων στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, την στιγμή που η πόλη θρηνεί δύο ακόμη απώλειες, ενός ιερέα και ενός φαρμακοποιού (που εξέπνευσαν στην Πάτρα), προκαλεί τεράστια ανησυχία και αντίστοιχα ερωτήματα. 

Ποιος άραγε θέλει να κρύψει τις ευθύνες του και να τις φορτώσει σε αποδιοπομπαίο τράγο και ποια τύχη επιφυλάσσεται στα δημόσια νοσοκομεία, μετά τις πρόσφατες πρωθυπουργικές δηλώσεις για το ΕΣΥ;

 Η υπεύθυνη στάση απέναντι στα τεκταινόμενα της πανδημίας έχει, απ’ ό,τι φαίνεται, παρεξηγηθεί από εκείνους που εμφανίσθηκαν σήμερα και επιθυμούν διερεύνηση των συμβάντων. Να υπάρξει διερεύνηση και έχω να καταθέσω, όχι εκ των υστέρων δηλώσεις σκοπιμότητας, αλλά έγκαιρες προειδοποιήσεις. Υπάρχει στα τοπικά μέσα δήλωσή μου από τις 21 Φλεβάρη, όπου επεσήμαινα ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, οδηγούμασταν σε επικίνδυνη επιδείνωση της κατάστασης στην Αιτωλοακαρνανία και ότι προσπάθησα να έλθω σε επαφή με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ προκειμένου να κάνω προτάσεις για την πρόληψη των συνεπειών, χωρίς εκείνος να απαντήσει σε συγκεκριμένη κλήση μου.

Στις 12 Μαρτίου, με δήλωσή μου καταγεγραμμένη στα τοπικά μέσα, ανέφερα ότι η κατάσταση στην κλινική Covid και την ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου είναι οριακή. 

Τα στοιχεία για τις απώλειες και για την εξέλιξη των συμβάντων ετίθεντο καθημερινά υπ’ όψιν τόσο του διοικητή της 6ης ΥΠΕ όσο και του Υπουργείου. Το πώς στήθηκε η ΜΕΘ και κάτω από ποιες συνθήκες λειτουργούσε, επίσης. Από τον περασμένο Οκτώβρη συζητήθηκε στην Βουλή ερώτησή μου για τι νοσοκομείο Αγρινίου και τα προβλήματά του.

Ο τρόπος που επιχειρείται να συγκαλυφθούν και να μετατοπισθούν οι ευθύνες είναι ανίερος και προσβλητικός για την μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους. Αν η κυβέρνηση θεωρούσε ότι κατά την ίδια υπήρχαν “διοικητικές εκκρεμότητες”, όφειλε να τις λύσει, χωρίς να καταφεύγει σε μεθόδους που όχι μόνο δεν εξυπηρετούν αλλά τορπιλίζουν την προσπάθεια να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Σχόλια