Θ. Μωραΐτης: «Υποκριτική άγνοια, εγκληματικές ευθύνες»

 


Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου....


«Το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ παρουσιάζονται τώρα να "πέφτουν από τα σύννεφα", όμως ήταν, εδώ και καιρό, απολύτως ενήμεροι τόσο για τα ποσοστά θνητότητας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όσο και για τα επιμέρους προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου», όπως «είναι ενήμερο είναι το αρμόδιο Υπουργείο για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας και σε άλλες ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων της Περιφέρειας», τόνισε ο βουλευτής.

Όπως υπογράμμισε, «παρά τις συνεχείς εκκλήσεις όλων μας - και ειδικά την κραυγή αγωνίας του υγειονομικού προσωπικού - το Νοσοκομείο Αγρινίου κατέστη θύμα της εγκληματικής κυβερνητικής αδιαφορίας» και «παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια του προσωπικού του, που επί 15 μήνες προσπαθεί να το κρατήσει όρθιο, σε επίπεδο κεντρικής λήψης αποφάσεων δεν έγινε απολύτως τίποτα».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση και τα στελέχη της παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια, δηλώνουν υποκριτική άγνοια και αναζητούν εξιλαστήρια θύματα», δίχως να παραλείψει να τονίσει πως «η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό και δικαίωμα για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της χώρας».

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Για παραπάνω από έναν χρόνο δεν έχουμε σταματήσει με δημόσιες παρεμβάσεις να υπογραμμίζουμε τη δραματικά κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Αγρινίου, τις ελλείψεις και τις παθογένειές του.

Το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ παρουσιάζονται τώρα να "πέφτουν από τα σύννεφα", όμως ήταν, εδώ και καιρό, απολύτως ενήμεροι τόσο για τα ποσοστά θνητότητας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όσο και για τα επιμέρους προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Όπως ενήμερο είναι το αρμόδιο Υπουργείο για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας και σε άλλες ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων της Περιφέρειας.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις όλων μας - και ειδικά την κραυγή αγωνίας του υγειονομικού προσωπικού - το Νοσοκομείο Αγρινίου κατέστη θύμα της εγκληματικής κυβερνητικής αδιαφορίας.

Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια του προσωπικού του, που επί 15 μήνες προσπαθεί να το κρατήσει όρθιο, σε επίπεδο κεντρικής λήψης αποφάσεων δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Δεν πάρθηκε καμία πρωτοβουλία, δε δόθηκε καμία στήριξη.

Απεναντίας:

- Το Νοσοκομείο Αγρινίου μετατράπηκε σε νοσοκομείο αναφοράς Covid-19 χωρίς την απαραίτητη στελέχωση και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

-Δεν ενισχύθηκε η ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου.

- Το αίτημα του Νοσοκομείου προς το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη θέσης με μόνιμο ιατρό εξειδικευμένο στην εντατικολογία, μετατράπηκε από το Υπουργείο σε θέση για την οποία δεν απαιτείται εξειδίκευση στην εντατικολογία.

- Σταδιακά μετατράπηκε σε νοσοκομείο μίας νόσου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του και την κάλυψη του συνόλου των ιατρικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση έχει κλείσει τα αυτιά της.
Έχει κλείσει τα μάτια της στις γενικότερες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό του ΕΣΥ, το οποίο, την πιο κρίσιμη ώρα, “παραμέλησε” αφήνοντάς το απολύτως αθωράκιστο.

Ωστόσο, δεν παραμελεί να προωθεί συστηματικά την ιδιωτικοποίησή του.
Τώρα, βέβαια, με τους αριθμούς να είναι πλέον αμείλικτοι, σε μία ντροπιαστική προσπάθεια να αποποιηθεί τις εγκληματικές της ευθύνες, η κυβέρνηση και τα στελέχη της παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια, δηλώνουν υποκριτική άγνοια και αναζητούν εξιλαστήρια θύματα.

Εγκληματικά αδιάφοροι, βαθιά αναξιοπρεπείς, αναμφισβήτητα επικίνδυνοι.
Τους θυμίζουμε ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής υπερβαίνει τους πολιτικούς τακτικισμούς και τα κομματικά συμφέροντα.

Ότι η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό και δικαίωμα για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της χώρας.»

Σχόλια