Γ. Βαρεμένος: Το στοιχειωμένο «εβδομηντάρι» της ελιάς Καλαμών

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος αναφέρει:

«Το εβδομηντάρι ευρώ ανά στρέμμα ενίσχυσης των παραγωγών ελιάς Καλαμών, φαίνεται να έχει στοιχειώσει. Τη στιγμή που η Αιτωλοακαρνανία είχε αρχικά εξαιρεθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μετά από πολύμηνες προσπάθειες και πιέσεις εντάχθηκε τελικά μετά από απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

 Για πρώτη φορά όμως και σε αντίθεση με ότι έχει συμβεί στις άλλες περιοχές η εκταμίευση συνδέθηκε με τον συμψηφισμό της επιστρεπτέας προκαταβολής με αποτέλεσμα εκτός των άλλων να μπλέξει σε νέα γραφειοκρατικά γρανάζια. Πιο συγκεκριμένα μέσω της ΑΑΔΕ πρέπει τώρα να ξεκαθαριστεί ποιοι είναι υπόχρεοι συμψηφισμού και μετά το ξεσκαρτάρισμα να προχωρήσει η διαδικασία για την πληρωμή στους δικαιούχους.

Κάτι που στις υπόλοιπες περιοχές ήταν μια απλούστερη διαδικασία στην Αιτωλοακαρνανία εξελίσσεται σε έναν εκτός των άλλων γραφειοκρατικό μαραθώνιο που κάποια στιγμή πρέπει να λάβει ένα τέλος».

Σχόλια