Περιοδεία Βελόπουλου: «Κάποιοι εμπαίζουν μόνιμα την Αιτωλοακαρνανία» (video)

Στην Αιτωλοακαρνανία περιόδευσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος.

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος επισκέφθηκε τη Ναύπακτο το Μεσολόγγι και τέλος, το Αγρίνιο. Ο κ. Βελόπουλος μίλησε για τις προοπτικές της Αιτωλοακαρνανίας όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, τις ανεμογεννήτριες, τη δημόσια υγεία, τις υποδομές – μεταφορές ενώ δήλωσε “έκπληκτος” από το γεγονός πως δεν υπάρχει έξοδος για την Ιόνια από το Μεσολόγγι προς το Αγρίνιο.

Για το νοσοκομείο Αγρινίου ανέφερε πως «αν ήμουν υπουργός υγείας η πρωθυπουργός θα ντρεπόμουν με όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Αγρινίου. Πρέπει να μπει εισαγγελέας και δει τι συμβαίνει με το νοσοκομείο. Είναι απαράδεκτα αυτά που γίνονται.

Ερωτώμενος για το αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο τόνισε:

«Θα ήμουν επιεικώς απαράδεκτος αν δεν είχα στηρίξει αυτό το εγχείρημα αυτό. Το έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές και οι ερωτήσεις που κάνουμε για την Αιτωλοακαρνανία είναι πολλές, γιατί πιστεύουμε σε αυτό το νομό. Μπορεί να προσφέρει πολλά στο ΑΕΠ αυτής της χώρας.

Θα κάνω μία πρόταση. Ας επιτρέψουν ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο όπως είναι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είμαι σίγουρος θα γεμίσει από νέα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και να προσφέρουν στην πραγματικότητα και θα βοηθήσουν στον τόπο.

Γιατί να είναι άλλωστε όλα τα υπουργεία στην Αθήνα και δεν είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για παράδειγμα σε άλλη περιοχή».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις για τα ελληνοτουρκικά.

 Δείτε σημεία της συνέντευξης τύπου του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου στο Αγρίνιο.

Πρόκειται για μία πόλη αδικημένη όπως και πολλές άλλες πόλεις στην Ελλάδα δεν έχει πολύ καιρό από την επισκέφτηκα αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο.

-Μαθαίνω τα νέα δεν είναι καλά με τα πανεπιστήμια και τις σχολές. Σε σχέση με τα νοσοκομεία που πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν υπάρχουν γιατροί σε μία χώρα όπου 16.000 γιατροί και νοσηλευτές έχουν εκδιωχθεί από ΣΥΡΙΖΑ Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ στο εξωτερικό για να εργάζονται εκεί και να παρέχουν τις όποιες υπηρεσίες.

Στο Αγρίνιο πεθαίνει κόσμος γιατί δεν υπάρχουν γιατροί και δεν είναι οι απαραίτητες ΜΕΘ που χρήζουν για την θεραπεία και την ίαση του κορωνοϊού.

Ξεκινάω έτσι γιατί έμεινα έκπληκτος ειλικρινά δεν ξέρω αν οι κάτοικοι του νόμου έχουν αντιληφθεί το ότι κάτι δεν πάει καλά.

Από το Μεσολόγγι αναγκάστηκα να έρθω από την παλιά εθνική οδό γιατί μου λένε ότι δεν έχει χώρο από το Μεσολόγγι να μπεις στη Νέα Εθνική(Ιόνια) οδό.

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό και είναι τραγικό και να το συζητάμε.

Ένας δρόμος ο οποίος θα γίνει με χρήματα του ελληνικού λαού ασχέτως αν παραδόθηκε σε ιδιότητες ο κάτοικος του Μεσολογγίου για να έρθει στο Αγρίνιο και το αντίστροφο δεν μπορεί να έρθει πάει από την παλαιά εθνική οδό γιατί κάναμε το νέο δρόμο αφού η παλιά εθνική οδός ακόμη χρησιμοποιείται.

Από την άλλη αυτός ο τόπος η Αιτωλοακαρνανία θα μπορούσε να είναι το κλειδί της εξωστρέφειας της χώρας προς την Ευρώπη.

Δεν έχει σκεφτεί ποτέ κανένας κάτοικος της Αιτωλοακαρνανίας γιατί η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου δεν έχει σιδηροδρομικό δίκτυο;

Πόσο πολύ πιο εύκολα θα ήταν από την Καλαμάτα να έφευγαν όλα τα εμπορεύματα με μία ταχεία αμαξοστοιχία προς την Ευρώπη αλλά όταν Δυτική Ελλάδα δεν έχει δρόμο πραγματικά σωστό όταν δεν έχει σιδηρόδρομο είναι απίστευτα που στην Ευρώπη κάθε χωριό έχει σιδηρόδρομο . Το Αγρίνιο είναι αποκομμένο όπως και ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας από τις μεταφορές.

Μόνο από αυτά αν καταλάβει κανείς θα αντιληφθεί ότι κάποιοι εμπαίζουν το λαό της Αιτωλοακαρνανίας.

Οφείλουμε πολλά στην Αιτωλοακαρνανία γιατί έχει παραγωγή πλούτου.

Το 50% των βιολογικών προϊόντων είναι γαλακτοκομικά και αντί να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες μας, τα υπόλοιπα κόμματα κάνουν τα πάντα για να μη δώσουν κίνητρα.

Παραδείγματος χάρη είναι αδιανόητο ο ένας κτηνοτρόφος να αγοράζει ζωοτροφές 70% πάνω στην τιμή σε σχέση με άλλους σε άλλες περιοχές.

βάλτο εξόφθαλμο κατά τη δική μου άποψη είναι ότι ο νόμος κατά το παρελθόν είχε τεράστιες καπνοκαλλιέργειας ο καπνός ήταν βασικό συστατικό στοιχείο του οικονομικού τους ιστού.

Δυστυχώς με ένα νόμο του Σημίτη, σέ ένα βράδυ τελείωσαν τα καπνά στην Αιτωλοακαρνανία και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά κυρίως τον Αιτωλοακαρνανία γιατί είχε βαριά βιομηχανία στην καπνοκαλλιέργεια

Όλα αυτά δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια ότι αυτή η περιοχή γιατί κάποτε συνεισέφερε η περιοχή είναι πάρα πολύ φτωχοί αν η Ελλάς οι αγρότες κτηνοτρόφοι και αλιείς είναι από χέρι χαμένοι ιδιαίτερη

Ιδιαίτερη εντύπωση όπου και να γυρίσω η περιοχή είναι γεμάτη από ανεμογεννήτριες δύο νέα πάρκα έρχονται στην ευρύτερη περιοχή στο νομό Αιτωλοακαρνανίας πάρκα ανεμογεννητριών.

Είναι το μεγαλύτερο έγκλημα των τελευταίων ετών είναι απαράδεκτο είναι ανεπίτρεπτο όχι για την αισθητική του χώρου για το περιβάλλον.
Οι ανεμογεννήτριες δεν δίνουν θέσεις εργασίας τελεία παύλα οι ανεμογεννήτριες είναι φτιαγμένες με τοξικά απόβλητα».

Σχόλια