Κυβερνητικοί βουλευτές αµέτοχοι παρακολουθούν τις εξελίξεις, Τράπεζα ,ΠΟΑΥ, Ανεµογεννήτριες..

 



Με ανοικτή του επιστολή ο Δήµαρχος Ξηροµέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης διαµαρτύρεται για το ενδεχόµενο κλείσιµο της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό.

Με την επιστολή του, που απευθύνεται από τον πρωθυπουργό µέχρι την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τους βουλευτές της περιοχής, είναι αξιοσηµείωτο ότι ο Γ. Τριανταφυλλάκης µε αφορµή το γεγονός ότι ο Δήµος θα µείνει χωρίς τραπεζικό υποκατάστηµα επεκτείνει την κριτική του σε άλλα θέµατα και την στρέφει στους κυβερνητικούς βουλευτές της περιοχής, που όπως χαρακτηριστικά λέει αµέτοχοι παρακολουθούν τις εξελίξεις…

Μεταξύ άλλων ο Δήµαρχος στην επιστολή του αναφέρει:

Δεν µπορεί ο Υπουργός Εσωτερικών να δηλώνει ότι δεν θα υπάρχει κανένας Δήµος στη Χώρα που να µην εξυπηρετείται τραπεζικά, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών να έχει συµφωνήσει σε αυτό µε την ηγεσία του Υπουργείου Οικονοµικών και σήµερα να µαθαίνουµε ότι κλείνει το µοναδικό κατάστηµα Τράπεζας που έχουµε.

Ο Δήµος µας έχει κάποιες ιδιαιτερότητες καθώς είναι αποµονωµένος, µακριά από κάποιο αστικό κέντρο, καλύπτει πολύ µεγάλη έκταση µε διάσπαρτα χωριά και δεν αντέχει ούτε µπορεί να λειτουργήσει χωρίς κανένα κατάστηµα τράπεζας για να εξυπηρετεί τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους χιλιάδες επισκέπτες του καλοκαιριού.

Θεωρούµε ότι η απόφαση αυτή θα συµβάλλει τα µέγιστα στην επιτάχυνση της εγκατάλειψης και της ερήµωσης της περιοχής µας, όπου ήδη τα χωριά µας τείνουν να γίνουν χωριά γερόντων και συνταξιούχων εγκαταλειµµένα στην τύχη τους.

Οι βουλευτές του Νοµού µας, κυρίως οι κυβερνητικοί, αµέτοχοι παρακολουθούν τις εξελίξεις σε ό,τι συντελείται γύρω µας (ΠΟΑΥ, Ανεµογεννήτριες κλπ). Και αντί να πάµε ένα βήµα µπροστά, αγωνιωδώς προσπαθούµε να διαφυλάξουµε κάποια από τα κεκτηµένα και αυτονόητα που ακόµα έχουµε.

Τους καλούµε, όπως και όλους τους εµπλεκόµενους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να µεσολαβήσουν για να µην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση.

συνείδηση

Σχόλια