Επιστολή - αίτημα του Δημάρχου Ξηρομέρου, για στήριξη ελαιοπαραγωγών για την ακαρπία της ελιάς.

 

Giannis Triantafillakis
 
Αστακός: 15.07.2021
Αρ. πρωτ.: 5796
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 2646360500-36
e-mail: info@dimosxiromerou.gr

Θέμα: «Αίτημα Στήριξης Ελαιοπαραγωγών για την Ακαρπία της Ελιάς».

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Μέσω της παρούσης επιστολής θα ήθελα να μου επιτρέψετε με την σειρά μου να σας ενημερώσω για το θέμα της ακαρπίας που παρατηρείται φέτος στην καλλιέργεια ελιάς και ιδικότερα της ελιάς Καλαμών, σε όλη την έκταση του Δήμου Ξηρομέρου.
Τον Μάρτιο του 2021, εποχή ανθοφορίας της ελιάς, η ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και ειδικότερα ο Δήμος Ξηρομέρου επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα και παγετούς, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ανθοφορία και η καρπόδεση των ελιών, γεγονός που θα πλήξει το επόμενο διάστημα το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών και της περιοχής μας.
Σύμφωνα, με εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, αποφασίσθηκε η στήριξη των αγροτών που επλήγησαν με τον ίδιο τρόπο (ακαρπία), από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.
 
Κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΛΓΑ για τη διαπίστωση των ζημιών ώστε οι πληγέντες αγρότες, να ενταχθούν στα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί σε άλλες περιοχές της χώρας και να στηριχθεί ο ευαίσθητος αυτός κλάδος.
 
Με εκτίμηση
 
Τριανταφυλλάκης Λ. Ιωάννης
Δήμαρχος Ξηρομέρου

Σχόλια