Τα κρούσματα αυξάνονται, τα μέτρα επανεξετάζονται – Στον αέρα «αμιγείς» και «μεικτοί» χώροι

Η έκρηξη των κρουσμάτων και η μετάλλαξη Δέλτα, έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στα τέλη του Ιουνίου, για τις 15 Ιουλίου.

Ιδιαίτερα αμφίβολη φαίνεται μάλιστα υπό το φως της αύξησης των κρουσμάτων και τη χώρα προ των πυλών του τέταρτου κύματος της πανδημίας, η εφαρμογή του μέτρου για τους αμιγείς και τους μεικτούς χώρους.

 Το ρεπορτάζ του Dnews επιβεβαιώνεται καθώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στα τέλη του Ιουνίου, μοιάζει πλέον πολύ δύσκολο να ισχύσουν. Έτσι η πρόβλεψη για «αμιγείς» και «μεικτούς» χώρους μοιάζει πιθανότερο να μη γίνει ποτέ πραγματικότητα, παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε τελικό στάδιο ακόμα και η εφαρμογή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που θα βοηθούσε τους καταστηματάρχες να διαπιστώσουν αν το πιστοποιητικό εμβολιασμού των πελατών είναι έγκυρο.

Όλα αυτά όμως αποφασίστηκαν με μερικές εκατοντάδες κρούσματα και την πανδημία στην Ελλάδα να έχει τάσεις αποκλιμάκωσης. Αντίθετα την τελευταία εβδομάδα τα ημερήσια κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2.000, τα Νότια Προάστια της Αθήνας χαρακτηρίζονται «πορτοκαλί», σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Κρήτη, ενώ σιγά – σιγά αλλά σταθερά κάνει την εμφάνισή της και η 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος μετάλλαξη Δέλτα που μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα.

Ποια μέτρα επανεξετάζονται

Στην ενημέρωση της Πέμπτης αναμένονταν αρχικά ανακοινώσεις σχετικά με την υποχρέωση για αρνητικό rapid test κατά την επιστροφή από τα νησιά. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς παρά το γεγονός πως υπήρξε σχετική εισήγηση από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εξετάζεται ακόμα η δυνατότητα να ανταποκριθούν τα νησιά σε μια τέτοια απόφαση.

Άγνωστο είναι και το τι μέλλει γενέσθαι με τους κλειστούς χώρους από 15 Ιουλίου. Τα σενάρια είναι δύο. Είτε ο διαχωρισμός σε «αμιγείς» και «μεικτούς» δεν θα συμβεί στις 15 Ιουλίου και θα πάει πιο πίσω, είτε θα εγκαταληφθεί εντελώς η λογική των «μεικτών» και δικαίωμα εισόδου σε κλειστούς χώρους από τα μέσα Ιουλίου και μέχρι νεωτέρας θα έχουν μονάχα οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια