Ο Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού (βίντεο).

 

kampania emvoliasmoy toy dimoy xiromeroy 2772021 
Αστακός, 27.07.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες.
Διανύουμε ήδη μια μεγάλη και πρωτόγνωρη, για όλες τις σημερινές γενιές, περίοδο υγειονομικής κρίσης η οποία δοκίμασε και δοκιμάζει όχι μόνο τις αντοχές των συστημάτων υγείας αλλά και τις κοινωνικές και προσωπικές μας αντοχές.
Ο Δήμος μας από τις πρώτες ημέρες αυτής της κρίσης εφάρμοσε όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά πρωτόκολλα (ΕΟΔΥ Υπ. Υγείας) σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου για την ασφάλεια των πολιτών.
Εξέδωσε συνοπτικό οδηγό ενημέρωσης και διαχείρισης του sars-cov 2, εκτύπωσε και προμήθευσε σε όλους τους φορείς αλλά και στον επαγγελματικό κόσμο τα έντυπα ενημέρωσης που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για τα μέτρα ατομικής προστασίας και την χρήση μάσκας και εξέδιδε συνεχώς δελτία τύπου με όλες τις επικαιροποιημένες ειδήσεις.
Προχώρησε σε συνεχείς απολυμάνσεις στους χώρους των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ.
Το ΒΟHΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ επέκτεινε την λειτουργία του και προχώρησε: Στην ενημέρωση των πολιτών, στην ανάρτηση πληροφοριών στην ιστοσελίδα του παράλληλα με την διανομή εντύπου υλικού, εφάρμοσε κατ' οίκον συνταγογράφηση, την μεταφορά για την διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού, την προσωπική ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά της COVID - 19, ψυχολογική στήριξη και παροχή συμβουλών για ομαλή καθημερινή διαβίωση χωρίς άγχος και φόβο, την παροχή υγειονομικής φροντίδας στο χώρο του σπιτιού, λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών, ενημέρωση για τους τρόπους που μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό, αύξηση στην προμήθεια καθημερινών αγαθών καθώς και τη διανομή επισιτιστικής βοήθειας.
Η τεχνολογία όμως και η επιστήμη έδωσαν την αισιοδοξίας και δείχνουν την επικείμενη λύτρωση, δηλαδή το αναμενόμενο τέλος της πανδημίας. Κι αυτό με το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.
Ένα εμβόλιο στο οποίο φθάσαμε σε χρόνο ρεκόρ, χάρη σε μια πρωτοφανή και παγκόσμιας κλίμακας κινητοποίηση και συνεργασία χιλιάδων επιστημόνων που εργάστηκαν με αφοσίωση και αποφασιστικότητα.
Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος μας έδωσε προτεραιότητα στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των δημοτών διοργανώνοντας διαδικτυακές συναντήσεις με έγκριτους επιστημονικούς φορείς (ΕΠΝΕΛ, ΕΚΠΑ) καθώς και στην έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου οδηγιών για τον τρόπο του εμβολιασμού.
Ο δρόμος ακόμα για την ομαλοποίηση της καθημερινότητας και της επιστροφής μας στην κανονική μας ζωή περνάει μέσα από τον εμβολιασμό.
Για αυτό παρακαλούμε όλους τους πολίτες να προτρέξουν να εμβολιαστούν θωρακίζοντας τόσο τον εαυτό τους όσο και την κοινωνία έναντι του sars –cov -2.
O Δήμος μας θα συνεχίσει να εργάζεται έχοντας πάντα ως γνώμονα την προφύλαξη και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
 


Σχόλια