ο Πάνος Παπαδόπουλος σχολιάζει το μέλλον των δύο Νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας

 


Σήμερα, 14/7/2021, μετά το διορισμό αναπληρώτριας διοικήτριας στη Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας, και την αποπομπή – εξαναγκασμό σε παραίτηση του Διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας – Ν.Μ. Αγρινίου, η κατάσταση και στα δύο Νοσοκομεία, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική είναι. Τη στιγμή κατά την οποία:

  • Η πανδημία είναι παρούσα, με το 4ο κύμα πιο επιθετικό και στα δύο εμβολιαστικά κέντρα υπάρχει πλέον καθίζηση και προβλήματα λειτουργίας.
  • Δεν υπάρχει Δ.Σ. στο Γ.Ν. Αιτωλ/νίας, που είναι ενιαίο και εννεαμελές και για τα δύο Νοσοκομεία.
  • Δεν έχει γίνει τουλάχιστον ανασυγκρότηση του Δ.Σ. με την είσοδο της αναπληρώτριας διοικήτριας Μεσολογγίου σε αυτό.
  • Δεν μπορούν να προχωρήσουν δεκάδες διαγωνισμοί, προκηρύξεις, προμήθειες, διαδικασίες ΑΣΕΠ για ατομικές συμβάσεις (Μεσολόγγι), εγκρίσεις δαπανών για πρόσθετες εφημερίες ιατρών κ.ά.
  • Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες κρίσεις και τοποθετήσεις μονίμων ιατρών, κυρίως στο Αγρίνιο.

Ο Νομός Αιτωλ/νίας, οι πολίτες και οι εκπρόσωποί του “πληρώνουν” χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία τα παρακάτω γραμμάτια:

  1. Το ακέφαλο διοίκησης στο Νοσοκομείο Αγρινίου και την μάχη “χαρακωμάτων” ποιος εκλεκτός θα είναι ο διάδοχος, έστω προσωρινά ή μετά την διαδικασία προκήρυξης, η οποία θα είναι και χρονοβόρα.
  2. Τον απόλυτο ευτελισμό ή διαγκωνισμό για οικειοποίηση απόψεων, θέσεων, τοποθετήσεων ή δράσεων που έχουν προ πολλού δρομολογηθεί. Από φωτογραφίες καλά πάμε, από έργα;
  3. Την απαράδεκτη ανοχή ή αδιαφορία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις δύο πόλεις, για ό,τι συμβαίνει στην πόρτα τους.
  4. Την αναγωγή της παρανομίας στην λήψη και επικύρωση αποφάσεων, μετά από γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβούλου της 6ης ΥΠΕ, η οποία ναι μεν τις κάνει αποδεκτές, αλλά ως Πόντιος Πιλάτος, παραπέμπει στα Νοσοκομεία την αποδοχή ή μη!

Ουσιαστικά πλέον, χωρίς Δ.Σ. το Γ.Ν. Αιτωλ/νίας, είναι στη μέση μιας τρικυμίας, σε μια άνευ προηγουμένου κρίση και με μια τεράστια τρύπα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο! Αυτό έχει ονοματεπώνυμο: Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, κυβερνητικοί βουλευτές.

Κλείνω με τα παρακάτω υστερόγραφα:

ΥΓ1. Προς όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στο νομό μας: Έχετε αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει Δ.Σ. στο Γ.Ν. Αιτωλ/νίας; Αν ναι, κυρίως οι κυβερνητικοί, τι κάνετε;

ΥΓ2. Προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου: Έχετε αντιληφθεί ότι στο εννεαμελές Δ.Σ. του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας, δεν υπάρχει καμία εκπροσώπηση, ναι ή όχι; Αν ναι, τι κάνετε; Αν όχι κάποιος πρέπει να σας ξυπνήσει απ’ τον συνειδητό ή ασυνείδητο λήθαργό σας!

ΥΓ3. Προς πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υγείας: Πότε θα λύσετε τον “γόρδιο δεσμό”; Θα περιμένουμε κανένα εξάμηνο ακόμη, όπως έγινε από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2019, για να ορίσετε Δ.Σ.;

ΥΓ4. Προς Διοίκηση 6ης ΥΠΕ: Έχετε αντιληφθεί ότι με έωλες και αστείες γνωμοδοτήσεις δεν διοικούνται νοσοκομεία; Είναι δυνατόν γνωμοδότηση να υποκαταστήσει νόμο;

ΥΓ5. Η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, καλόν είναι να επιδείξει την δέουσα προσοχή σε όσα της ετοιμάζουν και της “σερβίρουν” στο πιάτο προς υπογραφή…

Προσέξτε γιατί ο δρόμος της αυθαιρεσίας από τον δρόμο της νομιμότητας απέχει πάρα πολύ. Κάποιοι εκπρόσωποι του νόμου αφουγκράζονται την όλη κατάσταση… Κατανοητό νομίζω!

Τέλος επειδή η υγεία δεν είναι ούτε λάφυρο ούτε τρόπαιο κανενός, σοβαρευτείτε πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη… αν δεν έχει γίνει…»       

Σχόλια