Οι πραγματικοί στόχοι των Εταιρειών Ιχθυοκαλλιεργειών επιτεύχθηκαν εξ ολοκλήρου και με απόλυτη επιτυχία.

 




Θαρρώ ότι ήτανε ημέρα Σάββατο 30/10/2020 και ώρα 06:00 μ.μ.,, μετά από σωρεία άτυπων συναντήσεων  τοπικών στελεχών ,που η Επιτροπή Αγώνα , η Δημοτική Αρχή και τα μέλη του  Δ.Σ. συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Ξηρομέρου για να συζητήσουν με υψηλόβαθμα στελέχη των Εταιρειών Ιχθυοκαλλιεργειών το θέμα της ΠΟΑΥ.

Στη συνάντηση αυτή ,οι εκπρόσωποι  του Φορέα Διαχείρισης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων αναφέρθηκαν σε νέα κατατεθείσα  τροποποιημένη πρόταση της υπό  θεσμοθέτησή  ΠΟΑΥ θαλάσσιας έκτασης περίπου 23.000 στρεμμάτων, αιφνιδιάζοντας τα μέλη της Επιτροπής  Αγώνα και την Δημοτική Αρχή που δεν είχαν  σχετική ενημέρωση.

Εκ του αποτελέσματος σήμερα σχεδόν ένα χρόνο μετά  και κατόπιν  της  γνωμοδότησης του ΚΕΣΥΧΩΘΑ είναι φανερό :

-ότι οι πραγματικοί στόχοι των Εταιρειών Ιχθυοκαλλιεργειών επιτεύχθηκαν εξ ολοκλήρου και   με απόλυτη επιτυχία.

-η στρατηγική , της αποκαλούμενης Επιτροπής Αγώνα , όσο και οι επιμέρους επιλογές  ήταν απολύτως λανθασμένες και αδιέξοδες.

Είναι καιρός πλέον η Δημοτική Αρχή να μην εθελοτυφλεί απέναντι στη πραγματικότητα , να αναλάβει τις ευθύνες της, και να απογαλακτιστεί από εξωθεσμικούς,  γραφικούς, καιροσκόπους  και περιθωριακούς   .

Να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη μεταξύ των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων , των προέδρων των όμορων κοινοτήτων, και του σωματείου των εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες και από κοινού με πνεύμα συναίνεσης και ρεαλισμού να επανεξετάσουν την διαμορφωθείσα κατάσταση ,να καταθέσουν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάσεις  χάραξης  μιας  νέας  στρατηγικής  που  θα αποτυπώνει και θα διασφαλίζει  την έμπρακτα ομόθυμη  θέληση  όλων.

Ο  «αγώνας» έως σήμερα ενάντια στη Π.Ο.Α.Υ. ήταν αναποτελεσματικός και χωρίς καμία δυναμική αντίδραση πέραν της γνωστής βόλτας στην ..Βελλά! που εκ νέου μας  προσκαλείτε στις 16/8 για να απολαύσουμε από κοινού  το …ηλιοβασίλεμα !

Όταν διαπιστώνεις αποδεδειγμένα  αδιαλλαξία,  ότι δεν υπάρχει σημείο συνεννόησης για συνύπαρξη και πολύπλευρη ανάπτυξη   και  ο τόπος σου μετατρέπεται σε χαβούζα οφείλεις θεσμικά να  αδράξεις το δρόμο της σφοδρής αντιπαράθεσης , να σταματήσεις  τις ασκήσεις «ισορροπιών», τα ευχολόγια ,τις ατέρμονες συζητήσεις και συνεδριάσεις ,την επίκληση του συναισθήματος και  τα …ηλιοβασιλέματα  που οδηγούν  στον ευτελισμό.

Οφείλεις να εκλάβεις ότι η γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ αποτελεί μεθόδευση αποικιοκρατικού τύπου που προσβάλει τη λογική και την ελεύθερη βούληση των κατοίκων, casus belli κατά της κοινωνίας και του Δήμου.

Οφείλεις να  προχωρήσεις:

- ως ελάχιστη  ένδειξη διαμαρτυρίας στο συμβολικό κλείσιμο του Δημαρχείου  με πλήρη αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του

- σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιού  και εταιρείας .

- Να «κηρύξεις»  ως Δημοτική Αρχή ανεπιθύμητους  στο Δήμο Ξηρομέρου το σύνολο των βουλευτών κυβερνητικών και μη  που δεν πήραν σαφή θέση στήριξης του δίκαιου αιτήματος της κοινωνίας του Ξηρομέρου  

Παραφράζοντας τη ρήση του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου

παραλάβατε Δήμο ως ελάχιστο οφείλετε  να μην παραδώσετε χαβούζα.

Βελούτσα....

Σχόλια