Θανάσης Παπαθανάσης: «Οι φαρμακοποιοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας στηρίξαμε το σύστημα υγείας και τους πολίτες»

 


«Οι φαρμακοποιοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας στηρίξαμε το σύστημα υγείας και τους πολίτες» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Βασιλη Κικίλια.


Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, με τον Υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή Υπουργό κ.Βασίλη Κοντοζαμάνη,πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την παρουσία του Θανάση Παπαθανάση Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλους του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή των φαρμακείων στο Σύστημα Υγείας της χώρας διαχρονικά αλλά και ειδικά την περίοδο της πανδημίας. Η κρίσιμη αυτή περίοδος για τη χώρα μας δεν έχει παρέλθει και θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η συμβολή των φαρμακοποιών θα συνεχίσει να είναι πολύ σημαντική και την επόμενη περίοδο.


Μετά από την τεράστια προσφορά των φαρμακείων στη στήριξη του συστήματος υγείας, στην απρόσκοπτη διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, στην ανάδειξη της σημασίας των μέτρων προστασίας, στην προαγωγή των εμβολιασμών, στην επανεκκίνηση της οικονομίας με τη διάθεση και την εκπαίδευση των πολιτών στα τεστ αυτοδιάγνωσης, έχει ανοίξει η συζήτηση για το προσεχές διάστημα, πάνω σε ζητήματα που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων και με τη διενέργεια των εμβολιασμών.

Οι φαρμακοποιοί ανέλυσαν τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει τα χρόνια των μνημονίων και παρουσίασαν τις σημαντικότερες θεσμικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν το ρόλο του Φαρμακοποιού και θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα  των μικρομεσαίων φαρμακείων της χώρας. 

Ο κ.Κικίλιας, αφού ενημερώθηκε για τα θεσμικά ζητήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την εύρυθμη λειτουργία των φαρμακείων, όσο και με μια σειρά από προβλήματα καθημερινότητας, αναγνώρισε την ανάγκη στήριξης, ειδικά των περιφερειακών φαρμακείων με τη μεγάλη προσφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας και έδωσε μεγάλη σημασία στην ανάγκη για αύξηση του ποσοστού διείσδυσης των γενοσήμων φαρμάκων 
στη χώρα.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Παπαθανάσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιτακτική ανάγκη της στήριξης του φαρμακείου στη χώρα μας και την τεράστια συμβολή του στην περίοδο της πανδημίας.
«Οι φαρμακοποιοί βρεθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στην πρώτη γραμμή της μάχης με μοναδικό γνώμονα τη στήριξη του συστήματος υγείας και της κοινωνίας. 
Η πολιτεία πρέπει να ενισχύσει το Φαρμακείο ώστε και την επόμενη ημέρα να μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Οι συναντήσεις των δυο πλευρών, μέσω ειδικών επιτροπών, θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα μελετώντας όλα τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων και μπορούν να επιλυθούν.

Σχόλια